Hollandse Avond 2022
Historische dagen in De Oude Veiling

Historische dagen in De Oude Veiling


Geplaatst op: 27 oktober 2021

Komend weekend is er een leuk programma in het kader van de Maand van de Geschiedenis gemaakt. Toegankelijk voor iedereen die interesse heeft in de geschiedenis van Aalsmeer. In De Oude Veiling is er veel te doen en te zien, het thema dit jaar is “Aan het werk”. Onder andere worden er films over het veilingwezen vertoond in de Grote Zaal en je kunt op de foto in Oud Aalsmeer, een green screen bij de bibliotheek zorgt voor een ouderwetse achtergrond.

Bij het Cultuurpunt Aalsmeer in de foyer zijn er oudhollandse spelletjes te doen en oudhollandse lekkernijen te proeven. Zaklopen, bliklopen en pim pam petten staan klaar om weer eens te proberen. In hetzelfde gebouw kun je naar een tentoonstelling met ‘Aalsmeerse Verhalen’ een initiatief van inwoners van vroeger en nu. De maakplaats on tour is ook te bezoeken, daar kun je een digitale strip maken over het dorp Aalsmeer. Heel veel afwisseling voor jong en oud.

In 2019 werd dit evenement voor het eerst georganiseerd in De Oude Veiling, het was een groot succes met grote bezoekersaantallen. In 2020 is er een digitale jaargang geweest, in de bibliotheek konden mensen de QR code scannen en verhalen horen over de winkels en bedrijven.

Van 12:00 tot 17:00 kunt u De Oude Veiling bezoeken op zaterdag 30 oktober en zondag 31 oktober, u wordt ontvangen door de medewerkers van Gewoon DOEN!. In de hal zal het coronatoegangsbewijs gecheckt worden. Het worden ouderwets gezellige middagen.


Laatst bewerkt op: 27 oktober 2021 09:07

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Historische dagen in De Oude Veiling

Komend weekend is er een leuk programma in het kader van de Maand van de Geschiedenis gemaakt. Toegankelijk voor iedereen die interesse heeft in de geschiedenis van Aalsmeer. In De Oude Veiling is er veel te doen en te zien, het thema dit jaar is “Aan het werk”. Onder andere … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: