Hollandse Avond 2022
Chantal Bekker is eerste Klimaatburgemeester van De Ronde Venen

Chantal Bekker is eerste Klimaatburgemeester van De Ronde Venen


Geplaatst op: 28 oktober 2021

Chantal Bekker (39) mag zich de eerste Klimaatburgemeester van gemeente De Ronde Venen noemen. Dat maakt het ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK) vandaag bekend als startsein van de Nationale Klimaatweek. Een week waarin de Klimaatburgemeester een belangrijke rol speelt voor haar medebewoners. Het is namelijk de bedoeling dat Chantal Bekker de inwoners van De Ronde Venen inspireert zich ook in te zetten voor een beter klimaat.

Speciaal voor haar benoeming ontving Chantal een ‘Nationale Klimaatweekvlag’ die zij de hele week kan ophangen op een plek naar keuze. Zo kan iedereen zien dat zij de Klimaatburgemeester is geworden van gemeente De Ronde Venen.

142 Klimaatburgemeesters in Nederland
In de afgelopen weken hebben in totaal 142 Klimaatburgemeesters uit 101 gemeenten zich aangemeld via www.iedereendoetwat.nl/nkw. Chantal uit gemeente De Ronde Venen is één van hen. Met haar eervolle benoeming hoopt zij tijdens de Nationale Klimaatweek andere inwoners uit de gemeente te inspireren om ook iets te doen voor een beter klimaat. Dat kan iets groots zijn of klein. Goedkoop of duur. Van zonnepanelen op het huis tot minder voedselverspilling. Of een duurzame actie in de straat of wijk met de buren. Chantal is veel met het klimaat bezig en hoopt met haar duurzame voorbeeld mensen in directe omgeving aan te zetten tot actie. Chantal Bekker, initiatiefnemers Energieke Rondeveners: "Ik heb mijn ecologische voetafdruk gehalveerd. Dat is voor iedereen haalbaar en ik vertel graag hoe."


Laatst bewerkt op: 28 oktober 2021 14:13

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Chantal Bekker is eerste Klimaatburgemeester van De Ronde Venen

Chantal Bekker (39) mag zich de eerste Klimaatburgemeester van gemeente De Ronde Venen noemen. Dat maakt het ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK) vandaag bekend als startsein van de Nationale Klimaatweek. Een week waarin de Klimaatburgemeester een belangrijke rol speelt voor haar medebewoners. Het is namelijk de bedoeling dat … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: