Hollandse Avond 2022
De Ronde Venen in actie na Week tegen Eenzaamheid

De Ronde Venen in actie na Week tegen Eenzaamheid


Geplaatst op: 28 oktober 2021

Begin deze maand vond landelijk de Week tegen Eenzaamheid plaats.

Welzijnsorganisatie Tympaan-De Baat organiseerde een Kick-off bijeenkomst voor haar samenwerkingspartners. Dit om met elkaar zoveel mogelijk alert te kunnen zijn op signalen van eenzaamheid onder inwoners vanuit de Ronde Venen.

Ook werd op deze avond het Luisterpunt gelanceerd. Voor iedereen die zich wel eens alleen of eenzaam voelt kan er nu gebruik gemaakt worden van het Luisterpunt. Er kan gebeld, gemaild of geappt worden. Medewerkers van Tympaan-De Baat kunnen goed inventariseren wat er aan de hand is, waar de eenzame gevoelens vandaan komen en de personen handreikingen bieden. Ook het verbinden van mensen aan elkaar hoort hierbij.

Tijdens het gesprek met het Luisterpunt wordt de behoefte onderzocht. Inwoners mogen bellen voor een luisterend oor. Wanneer inwoners dit willen kunnen we hen koppelen aan een maatje, of kunnen zij deelnemen aan activiteiten die in de buurt plaatsvinden. Niemand hoeft eenzaam te zijn, daar willen wij ons met zijn allen voor inzetten.


Laatst bewerkt op: 28 oktober 2021 14:24

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

De Ronde Venen in actie na Week tegen Eenzaamheid

Begin deze maand vond landelijk de Week tegen Eenzaamheid plaats. Welzijnsorganisatie Tympaan-De Baat organiseerde een Kick-off bijeenkomst voor haar samenwerkingspartners. Dit om met elkaar zoveel mogelijk alert te kunnen zijn op signalen van eenzaamheid onder inwoners vanuit de Ronde Venen. Ook werd op deze avond het Luisterpunt gelanceerd. Voor iedereen … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: