Hollandse Avond 2022
Grote brand in Abcoude, stanklucht te ruiken in Amsterdam

Grote brand in Abcoude, stanklucht te ruiken in Amsterdam


Geplaatst op: 28 oktober 2021

In het buitengebied van Abcoude heeft vanochtend een grote brand gewoed in een hooiberg. De brandweer had moeite met blussen, omdat het moeilijk was het vuur te bereiken.

De wind blies de rook richting Amsterdam, dus kwamen vanuit het centrum en het oosten van de hoofdstad en rond het gebied waar het AMC-ziekenhuis zit veel klachten over brandlucht. Een woordvoerder van de brandweer benadrukt dat er geen gevaar was voor de volksgezondheid.

De brand woedde in een weiland in natuurgebied Botshol. "Dat gebied was erg moeilijk bereikbaar voor bluswagens die normaal in de stad rijden", zegt een brandweerwoordvoerder. "Dus hebben we de dichtstbijzijnde natuurbrandwagen uit Maartensdijk moeten oproepen."

Na uren blussen was het vuur einde van de ochtend gedoofd. De hooiberg was groot: dertig bij twintig meter. "Dan is blussen een hele klus."

Het is niet helemaal zeker wat de oorzaak van de brand is. Maar mogelijk is het vuur ontstaan als gevolg van broei.


Laatst bewerkt op: 28 oktober 2021 15:26

Bron: Petershotnews.nl

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Grote brand in Abcoude, stanklucht te ruiken in Amsterdam

In het buitengebied van Abcoude heeft vanochtend een grote brand gewoed in een hooiberg. De brandweer had moeite met blussen, omdat het moeilijk was het vuur te bereiken. De wind blies de rook richting Amsterdam, dus kwamen vanuit het centrum en het oosten van de hoofdstad en rond het gebied … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: