Revanche voor De Vinken

Geplaatst op: 31 oktober 2021

Stroeve start

In een druilerige herfstregen ging het in deze laatste veldwedstrijd voor de zaalcompetitie om aanhaken bij de top of blijven hangen in de middenmoot. Het duurde even voordat de doelpuntenmachines op gang kwamen. De eerste Vinkenaanval met Zoë van Dasler, Emese Kroon, Finn Kroon en Jerom Stokhof brak via aanvoerder Stokhof in de derde minuut de ban. Na een snelle tegentreffer was in de zevende minuut ook Vinken’s tweede aanval, met Eva Hemelaar, Mariska Meulstee, Levi Kroon en Jelle Mul doeltreffend. Eva Hemelaar benutte een vrije bal. De rest van de eerste helft bleef Fiducia nog aardig in het spoor van het Vinkeveense Suiteteam. De gestaag vallende regen leverde een spekgladde bal op, waardoor balverlies regelmatig optrad. De tweehonderdste competitietreffer van Jerom Stokhof (3-3) gaf de thuisploeg het broodnodige extra zetje. Met doelpunten van Eva Hemelaar, Levi (2x) en Emese Kroon zochten beide teams bij een tussenstand van 7-6 de thee op.

Fellere Vinken

Ook na de pauze was het De Vinken wat het spel dicteerde. Jerom Stokhof benutte een strafworp, Levi Kroon maakte zijn derde van afstand en Zoë van Dasler zette Vleuten binnen tien minuten na rust met een benut kansje onder de korf op 10-7. Regelmatig lagen vooral Vinkenspelers op het kunstgras te rollen. Het wat onstuimige spel van de tegenstander leverde in het laatste kwartier diverse strafworpen op. Na twee mooie afstandstreffers van Levi Kroon en Eva Hemelaar konden Zoë van Dasler (13-9) en Eva Hemelaar (14-9) vanaf de stip een definitief gat slaan. In de laatste tien minuten kon het Kindermodehuisteam de wedstrijd controlerend uitspelen. Het enthousiaste thuispubliek kreeg nog enkele fraaie Vinkentreffers te zien (Emese Kroon, Jelle Mul) en opnieuw Zoë van Dasler mocht via een benutte strafworp de eindstand op 17-12 bepalen.

Met deze uitslag blijft De Vinken, samen met KZ Danaïden op de tweede plaats staan, twee punten achter koploper IJsselvogels. Nu lonkt de zaalcompetitie, die start op 27 november. Tot die tijd zijn er enkele oefenwedstrijden. In april 2022 gaan de korfballers weer op het veld verder.

Laatst bewerkt op: 31 oktober 2021 08:51

Afgelopen zaterdag heeft het korfbalteam van trainer-coach Sabrina Kooijman opnieuw een prima slag geslagen. Het bezoekende Fiducia uit Vleuten werd in deze eerste returnwedstrijd met 17-12 afgetroefd; een mooi rechtzetting van de door De Vinken geleden nederlaag in de eerste wedstrijd van de veldcompetitie. Stroeve start In een druilerige herfstregen … Lees meer »