001 - Week van de ontmoeting
Lezing ‘maatschappelijk bewogen reisfotografie’

Lezing ‘maatschappelijk bewogen reisfotografie’


Geplaatst op: 31 oktober 2021

Op woensdagavond 17 november organiseert de Fotokring Uithoorn in het kader van haar 50-jarige jubileum een interessante openbare lezing. De fotografe Ingrid Koedood komt naar Dorpshuis De Quakel om ruim een uur een selectie van haar maatschappelijk bewogen reisfoto’s te laten zien. Het belooft een presentatie te worden waar iedereen die van reizen houdt én iedereen die van fotografie houdt, met veel plezier naar zal komen kijken en luisteren.

Maatschappelijk bewogen reisfotografie is de passie van Ingrid Koedood. De fotografe reist regelmatig naar bijzondere bestemmingen in Afrika en Azië om daar het dagelijks leven op een bijzondere manier vast te leggen. Haar voorkeur gaat uit naar landen die wat minder bekend zijn bij de grote massa. Zij is van jongs af aan gefascineerd door andere volkeren/stammen en hun gewoonten en leefomgeving. Haar beelden vertellen het verhaal van de cultuur en leefomstandigheden van de mensen die ze tijdens haar reizen ontmoet. Fotografie geeft haar de mogelijkheid om deze beelden te delen met de rest van de wereld. Zo is bijgaande foto genomen in een steenfabriek waar mannen, vrouwen en kinderen werken. De gevolgen voor hun gezondheid zijn stoflongen en lage levensverwachting.

Ingrid Koedood neemt ook regelmatig deel aan internationale wedstrijden. Eén van haar foto's is geselecteerd voor de National Geographic wedstrijd in de categorie "mens’’.


Laatst bewerkt op: 31 oktober 2021 09:06

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Lezing ‘maatschappelijk bewogen reisfotografie’

Op woensdagavond 17 november organiseert de Fotokring Uithoorn in het kader van haar 50-jarige jubileum een interessante openbare lezing. De fotografe Ingrid Koedood komt naar Dorpshuis De Quakel om ruim een uur een selectie van haar maatschappelijk bewogen reisfoto’s te laten zien. Het belooft een presentatie te worden waar iedereen … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: