Hollandse Avond 2022
Het Diabetes Fonds collecteert in de week van 1 t/m 6 november ook in Uithoorn, De Kwakel en Amstelhoek.

Het Diabetes Fonds collecteert in de week van 1 t/m 6 november ook in Uithoorn, De Kwakel en Amstelhoek.


Geplaatst op: 31 oktober 2021

Dit jaar zullen circa 80 collectanten u weer benaderen met de collectebus met het verzoek te doneren voor onderzoek, genezing en verbetering van kwaliteit van leven voor alle vormen van diabetes!

Helaas mochten wij vorig jaar ook in de regio Uithoorn niet collecteren vanwege Covid 19. Dat was van invloed op de landelijke opbrengst. Alle geplande onderzoeken konden wel doorgang vinden omdat de collecte-opbrengst slechts een deel van alle giften betreft. Onze afdeling ontvangt bijvoorbeeld van circa 30 bedrijven een donatie. (zie ook onze Facebookpagina)

In Nederland leven inmiddels ongeveer 1,2 miljoen mensen met diabetes waarvan er gemiddeld 39.000 vroegtijdig overlijden aan de complicaties (zoals nierfalen, hartfalen, et cetera) zo heeft onderzoek, gestart in 2019, uitgewezen!

Diabetes is een stofwisselingsziekte die in vele vormen voorkomt, ongeacht leeftijd en ras en tot op heden zelfs nog wereldwijd toeneemt. Bij diabetes is de verhouding tussen glucosesuiker en het hormoon insuline uit balans.

Pas in 1921 werd het hormoon insuline ontdekt. Nu, 100 jaar later, zal de intrede van een kunstmatige alvleesklier op zakformaat een feit zijn. In die tussenliggende jaren zijn er al vele stappen gezet, zie daarvoor a.u.b. https://www.diabetesfonds.nl/wat-we-doen/mijlpalen-uit-onderzoek.

Tot slot:

Digitaal schenken via de barcode op de collectebus of via de ‘niet thuis’-flyer is ook veilig! Dit geldt ook voor diverse digitale collectebussen die landelijk door vele mensen zijn aangemaakt en via hun sociale digitale netwerk worden gedeeld.

De meeste mensen doneren op dit moment nog steeds contant en wij vertrouwen er dan ook op dat u rekening wilt houden met onze collecte en contant geld beschikbaar houdt voor de collectant, die vaak niet zelf diabetes heeft en toch voor zijn naaste weer en wind trotseert. Alvast vriendelijk bedankt voor alle steun!


Laatst bewerkt op: 31 oktober 2021 09:22

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Het Diabetes Fonds collecteert in de week van 1 t/m 6 november ook in Uithoorn, De Kwakel en Amstelhoek.

Dit jaar zullen circa 80 collectanten u weer benaderen met de collectebus met het verzoek te doneren voor onderzoek, genezing en verbetering van kwaliteit van leven voor alle vormen van diabetes! Helaas mochten wij vorig jaar ook in de regio Uithoorn niet collecteren vanwege Covid 19. Dat was van invloed … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: