Hollandse Avond 2022
Repair Cafés in De Ronde venen

Repair Cafés in De Ronde venen


Geplaatst op: 2 november 2021

Al jaren zijn er goedlopende Repair Cafés en inmiddels zijn er al meer dan 40 landelijk. Tympaan-De Baat in De Ronde Venen heeft er vier!

Een in Mijdrecht, een in Vinkeveen, Abcoude en sinds kort ook in Baambrugge!

Maar wat is een Repair Café?

Dat is een plek waar je met je kapotte spullen naar toe kunt gaan om ze gratis te laten repareren. Je neemt je broek met een scheur erin of je kapotte lampje mee en in het Repair Café zitten vrijwilligers die het leuk vinden om ter plekke dingen te repareren. Dit alles is gratis.

Waarom een Repair Café?

Ten eerste om tegenwicht te bieden aan de wegwerpmaatschappij. We gooien met z’n allen veel te veel nog bruikbare spullen weg. Dat is slecht voor het milieu. Ten tweede zitten we in financieel slechtere tijden waardoor het loont om langer met je spullen te doen. Ten derde zijn veel vaardigheden verloren gegaan omdat het toch veel makkelijker was iets nieuws te kopen. Hoe vaak heb je niet de kreet gehoord ‘gooi het maar weg en koop een nieuwe’?

Veel jongere mensen hebben nooit geleerd hoe je moet naaien of een stekker aan een draad moet zetten. In een Repair Café kan je dat leren. Er zijn ook ouderen waarvan de vingers niet meer zo goed werken waardoor ze zich afhankelijk voelen van wanneer hun werkende kinderen een keertje tijd hebben om die knoop aan te zetten. In een Repair Café kan je dat laten doen en het is nog een gezellig uitje ook.

In Repair Café Vinkeveen en Abcoude zijn er ook 2 computerhulpen aanwezig die u kunnen helpen/adviseren met uw PC, IPad of Tablet. In Abcoude en Baambrugge is ook een sierraden adviseur/hersteller.

 


Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Repair Cafés in De Ronde venen

Al jaren zijn er goedlopende Repair Cafés en inmiddels zijn er al meer dan 40 landelijk. Tympaan-De Baat in De Ronde Venen heeft er vier! Een in Mijdrecht, een in Vinkeveen, Abcoude en sinds kort ook in Baambrugge! Maar wat is een Repair Café? Dat is een plek waar je … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: