Hollandse Avond 2022
Clinic baanwielrennen voor UWTC

Clinic baanwielrennen voor UWTC


Geplaatst op: 3 november 2021

Op 30 oktober is er door UWTC een clinic baanwielrennen georganiseerd in het “Velodrome Amsterdam”. Vanuit alle afdelingen van UWTC is er deelgenomen aan de clinic, de BMX, de toer en de wielren afdeling. Uiteindelijk hebben er bijna 20 deelnemers meegedaan. De clinic is grotendeels gesponsord door Balk Rijwielen uit Nieuw-Vennep. Voordat we konden beginnen met fietsen moest eerst schoenen gepast worden en een fiets aangemeten worden. Op een baanfiets kan je niet schakelen, maar ook niet remmen. Toen iedereen op de fiets zat, hebben we op het binnenterrein rondjes gereden zodat de trainers Erik en Henk konden zien of iedereen goed op zijn/haar fiets zat. En wij konden wennen aan deze fietsen. Na de uitleg over fietsen op een wielerbaan, over hoe je moet inhalen, hoe je kan remmen en hoe je stopt in de groep na een trainingsblok, mochten we richting de houten baan gaan. Voordat we de baan op mochten moesten we de banden nog ontvetten met azijn, om een zo goed mogelijk contact met de houten baan en het rubber te hebben. De training begon met rondjes rijden op het onderste gedeelte van de baan, de Cote d’Azur. En in een aantal verschillende oefeningen gingen we achter een van de trainers steeds hoger in de baan. Door de gereden snelheid heeft iedereen zonder problemen ook bovenin de baan gereden. De bocht is erg stijl (ongeveer 45 graden). Terwijl dat er bij aankomst toch echt heel erg stijl uit zag, was het dus goed te doen. De laatste oefening was wegspringen uit de rug van een trainer, die bovenin de baan reed. Dan via de schuine baan naar beneden en proberen om de groep die een halve ronde er voor rijdt zo snel mogelijk in te lopen. Aan het einde had iedereen een intensieve training gehad.

Veldrijden

Het weekend van 6 en 7 november worden er 2 cyclocrosswedstrijden georganiseerd in Nieuwveen. Op zaterdag de regiokampioenschappen voor Noord-Holland, Zuid-Holland en Midden. En op zondag is er een wedstrijd van de Amsterdamse Cross Competitie. De wedstrijden beginnen beide dagen om 10 uur. De laatste wedstrijd start op zaterdag om 15 uur en op zondag om 14 uur. Locatie zwembad Aarweide, Schilkerweg 21 in Nieuwveen


Laatst bewerkt op: 3 november 2021 13:23

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Clinic baanwielrennen voor UWTC

Op 30 oktober is er door UWTC een clinic baanwielrennen georganiseerd in het “Velodrome Amsterdam”. Vanuit alle afdelingen van UWTC is er deelgenomen aan de clinic, de BMX, de toer en de wielren afdeling. Uiteindelijk hebben er bijna 20 deelnemers meegedaan. De clinic is grotendeels gesponsord door Balk Rijwielen uit … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: