De Vinken B2 sluit veldseizoen winnend af

Geplaatst op: 2 november 2021

Dit seizoen begon zwaar voor De Vinken B2, door in de eerste wedstrijd tegen de latere kampioen Luno direct al met 3-21 te verliezen. Ook de 2e en 3e wedstrijd gingen nog verloren. Respectievelijk met 14-2 van AW/DTV en 9-16 van Swift. Toch zag je van de oefeningen en trainingen steeds meer terugkomen in de wedstrijden. Het vertrouwen van het team groeide en het korfballen ging steeds beter. Dit betaalde zich uit in de eerste zwaarbevochte overwinning thuis tegen AW/DTV. Hoe blij was iedereen dat we met een 9-8 overwinning van het veld stapten. Dit gaf vertrouwen voor de laatste twee wedstrijden. De één na laatste wedstrijd werd uit gespeeld tegen koploper Luno, met afstand de beste in de poule. Hoewel deze wedstrijd met 12-7 werd verloren, was het verschil met de eerste wedstrijd, die kansloos werd verloren, zo groot dat de tegenstander er onrustig van werd.

Tijdens de laatste veldwedstrijd tegen Swift bestond de eerste aanval uit Teun, Dylan, Ilse en Valentina. In de verdediging stonden Sem, Kate, Lotte en Maggie. Sofie en Emily begonnen op de bank. Binnen één minuut was het al raak door een mooi kansje van Teun, die de hele wedstrijd sterk stond af te vangen. Swift kwam op 1-1, maar door twee mooie schoten van Dylan vanaf zeven meter stonden we met 1-3 voor. Kate stond als een dijk te verdedigen. Haar dame was enorm snel, maar wist hier absoluut geen gebruik van te maken. Na een misstap moest Sem met een dikke enkel het veld verlaten. Hij werd vervagen door Sofie. Swift vocht zich terug en kwam voor rust langszij, maar in de slotseconden van de eerste helft zorgde Valentina met een prachtig afstandsschot toch voor een 3-4 ruststand op het bord.

Na rust kwam Emily op de plek van Kate. Met de nodige aanwijzingen op zak, wist De Vinken via twee afstandsschoten van Maggie in de tweede helft mooi uit te lopen naar 3-6. Een mooi resultaat van ook sterk aanvallend werk van Lotte, die twee verdedigers bezighield. Maar ook Swift bleef scoren en kwam halverwege de tweede helft weer op gelijke hoogte. De slotfase werd dan ook ontzettend spannend. Door goals van Emily en Sofie stond De Vinken met nog 5 minuten op de klok 6-8 voor. Helaas viel ook Teun uit met een blessure, waardoor Kate de laatste minuten nog mee kon doen. Hoewel Swift het nog spannend dacht te maken met 7-8, wist De Vinken af te sluiten met twee fantastische goals. De 7-9 kwam uit de handen van Ilse, die van zeker 10 meter afstand de bal in de korf wist te krijgen. De laatste goal van de avond kwam uit handen van Emily die haar invalbeurt hiermee glans gaf.

Vol adrenaline en enthousiasme stapte de Vinken B2 met een 7-10 overwinning van het veld af. Een uitslag die we wellicht aan het begin van het seizoen niet verwacht hadden, maar meer dan terecht was. Met de overwinning sluit De Vinken B2 de veldcompetitie af met een mooie gedeelde 2e plaats. Het team heeft zoveel progressie gemaakt, dat het een dik compliment verdient en we met vertrouwen aan het zaalseizoen beginnen!

Laatst bewerkt op: 2 november 2021 13:25

Woensdag 27 oktober speelde het door Sport Medisch Centrum de Bron gesponsorde De Vinken B2 in hartje Amsterdam tegen Swift B1. Het team, onder leiding van trainer/coach Robin en coach Jurriën, bestaat uit de dames Ilse, Kate, Valentina, Maggie en Lotte. En de heren Sem, Teun en Dylan. Dit seizoen … Lees meer »