Hollandse Avond 2022
Grandioze opbrengst op de eerste avond van de Kwakelse Veiling: € 31.534,-

Grandioze opbrengst op de eerste avond van de Kwakelse Veiling: € 31.534,-


Geplaatst op: 2 november 2021

Na maandenlange voorbereidingen begon afgelopen zaterdag om 19:30 uur de 62e editie van de Kwakelse Veiling. In de kantine van KDO waren er gelijk vele jeugdige bezoekers aanwezig, die graag aan de haal wilden gaan met één of meerdere kinderkavels. Zo kon er o.a. geboden op Derbystar voetballen, toegangskaarten voor Monkey Town, een dartbord, een bouwpakket en taarten van Ajax en Feyenoord. Als klapper op de vuurpijl werden er kauwgomballenapparaten voor € 5,- geveild, zodat vele kinderen voor een laag bedrag een kavel konden aankopen en dolgelukkig konden gaan slapen. Onder alle verkochte kavels in het eerste uur werd er bovendien een gourmetschotel voor 6 personen verloot en was er een leuke prijs voor de mooiste kleurplaat.

Van elke groep van minimaal 6 personen die voor 21:00 uur binnenkwam, werd er een groepsfoto gemaakt. Uit deze foto’s werd de familie Overwater uitgeloot en zij kregen een BBQ-pakket aangeboden. Mede door deze actie en het feit dat er een eindtijd was van 24:00 uur was, was het al vroeg druk en gezellig in de kantine. Dit was ook duidelijk te merken aan de gemiddelde opbrengst per kavel. De geheel verzorgde High Wine en High Beer pakketten voor 4 personen bij Gasterij de Kwakel waren zeer populair onder de ruim 200 volwassen bezoekers. Tevens leverden de drie privé vluchten van 40 minuten vanaf Lelystad Airport, de pondje palingen, het sloepvaren en een taxirit voor 4 personen, veel geld op. Hierdoor volgden de premies bij elke € 5.000,- elkaar snel op en met nog één uur te gaan was de opbrengst al ruim € 20.000,-. In het laatste uur was het voor de veilingmeesters een enorme uitdaging om ervoor te zorgen dat alle kavels geveild konden waren, 24:00 uur was immers de noodzakelijke eindtijd. De hoogste opbrengst werd gerealiseerd door een chequeboek van 52 bonnen van € 25,-, die besteed kon worden bij Albert Heijn Jos van den Berg. Tevens deden een middag Poldersporten voor 25 personen incl. BBQ en een hele week cabrio rijden het zeer goed. Mede hierdoor vielen er nog twee premies in het laatste uur. Om 23:55 uur was de laatste kavel geveild en kon de eindstand opgemaakt worden. Met 100 kavels minder dan in andere jaren en de beperking tot 24:00 uur zijn we er toch met z’n allen in geslaagd om een boven gemiddeld hoog bedrag op te halen van € 31.534,-. Alleen in 2005 en het recordjaar 2018 waren deze bedragen op de eerste avond hoger. Een prestatie van formaat, waarmee het verenigingsleven in De Kwakel een financiële impuls zal gaan krijgen. Vanuit het Veilingcomité willen wij iedereen bedanken voor zijn / haar bijdrage hierin.

Aankomende zaterdag om 19:30 uur gaan we verder met de tweede avond van de Kwakelse Veiling. Hierbij zullen we de coronaregels volgen, die op dat moment van kracht zijn. Houd onze website, Twitter en Facebook de komende dagen goed in de gaten voor het laatste nieuws hieromtrent. Mocht u a.s. zaterdag niet in staat zijn om naar de kantine te komen of vermijdt u momenteel liever bijeenkomsten, dan kan het veilingbestuur in opdracht voor u bieden. Het enige wat u hiervoor hoeft te doen, is een e-mail sturen naar info@kwakelseveiling.nl. Hierbij geeft u dan uw naam, telefoonnummer, kavelnummer(s) door en het bedrag wat u maximaal voor een kavel over heeft. Dit is mogelijk om te doen tot uiterlijk zaterdagmiddag 6 november 15:00 uur, dan kunnen wij e.e.a. op tijd verwerken.


Laatst bewerkt op: 2 november 2021 09:27

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Grandioze opbrengst op de eerste avond van de Kwakelse Veiling: € 31.534,-

Na maandenlange voorbereidingen begon afgelopen zaterdag om 19:30 uur de 62e editie van de Kwakelse Veiling. In de kantine van KDO waren er gelijk vele jeugdige bezoekers aanwezig, die graag aan de haal wilden gaan met één of meerdere kinderkavels. Zo kon er o.a. geboden op Derbystar voetballen, toegangskaarten voor … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: