Atlantis 3 sluit veldseizoen af met winst tegen MIA 5

Geplaatst op: 3 november 2021

De laatste zaterdag van oktober. Het was de hele week al grijs en grauw weer en helaas was het op de laatste competitiedag van veldseizoen najaar 2021 niet anders. In de vorige wedstrijd tegen MIA wist Atlantis net de 2 punten naar Mijdrecht mee te nemen door met 14-15 te winnen. Bijna een heel seizoen later heeft het team goede stappen vooruit gemaakt en deze wedstrijd kon daarom een mooie test zijn om deze ontwikkeling te meten. In het eerste aanvalsvak stonden: Koen van Wermeskerken, Mark Kruiswijk, Lotte Gortenmulder en Chantal Poolman. En in de verdediging startte: Kevin Keijman, Sam Verweij, Nina Baars en aanvoerder Kim Stolk. Ondanks de regen (en ja, dit is de laatste keer iets over het weer in dit verslag) vloog Atlantis uit de startblokken en werden de mooie aanvallen beloond met doelpunten. Een voorsprong van 5-0 stond op het bord en MIA had echt moeite om het snelle, afwisselende spel van Atlantis bij te houden. Tegen het einde van de eerste helft slopen een paar foutjes de verdediging in, waardoor MIA voor de rust weer wat spanning in de wedstrijd terug kon brengen. De tussenstand na 30 minuten spelen was dan ook 6-3.

In de rust werd door coaches Jeroen Korver en Berry de Jong benadrukt dat het derde team van Atlantis deze wedstrijd zelf in de hand had. Met volle energie en een beetje geduld in de aanval en het nemen van de juiste risico’s in de verdediging kon de wedstrijd definitief naar de ploeg van Atlantis getrokken worden. Met deze motiverende woorden begon Atlantis met frisse moed aan de tweede helft.

In deze laatste helft van het veldseizoen gaf Atlantis de opgebouwde voorsprong niet meer uit handen. De lijn van mooie aanvallen werd doorgetrokken vanuit de eerste helft en Atlantis wist in de tweede helft nog 9 keer te scoren. Door toch wat vermoeidheid werden er ook foutjes in de verdediging gemaakt. Hier maakte MIA dan ook graag gebruik van en ze wisten hun eigen score te verdubbelen. Tegen het einde van de wedstrijd werden Jennifer Veenboer en Lars van der sluis ingezet om wat nieuwe energie in het veld te brengen. De laatste genoemde nam dat iets te letterlijk want in de eerstvolgende aanvallen scoorde hij gelijk 2 doelpunten. Dit was dan ook een mooie afsluiting van de wedstrijd en toen de tijd verstreek floot de scheidsrechter af op een eindstand van 15-8 voor de ploeg uit Mijdrecht. Kortom een geslaagde wedstrijd waarin steeds meer van het gewenste spel vanuit de trainingen was terug te zien en met 7 punten uit 8 wedstrijden en een 5de plek op de ranglijst kan Atlantis 3 tevreden terugkijken op de najaarsveldcompetitie van 2021.

Volgende week heeft het team even vrij maar in voorbereiding op de zaalcompetitie staan er oefenwedstrijden tegen Tiel ’72 3 en Tempo 5 op de planning. De laatstgenoemde vindt in onze thuishal de Phoenix plaats op 20 november om 15.30u. Hopelijk zien wij U dan want alle aanmoedigingen zijn van harte welkom!!

Laatst bewerkt op: 3 november 2021 02:29

Het door Rabobank gesponsorde Atlantis 3 mocht in de laatste wedstrijd van de veldcompetitie op eigen veld aantreden tegen MIA. Na een vliegende start in de regen gaf het derde selectieteam van Atlantis de voorsprong niet meer weg en bleven de punten in Mijdrecht. De eindstand: 15-8. De laatste zaterdag … Lees meer »