001 -Family
Rotary Vinkeveen-Abcoude “Wandelt voor Water“

Rotary Vinkeveen-Abcoude “Wandelt voor Water“


Geplaatst op: 2 november 2021

Afgelopen maandag werd opnieuw de sponsorloop ‘Wandelen voor Water’ gehouden door de groepen 7 en 8 van de basisscholen uit Vinkeveen en de Willespoortschool uit Wilnis. Deze landelijke actie is bedoeld om geld in te zamelen voor waterprojecten in derdewereldlanden. De kinderen lopen zes kilometer met zes liter water in hun rugzak, net als veel kinderen in Afrika dat dagelijks moeten doen. Minstens zo belangrijk is het om leerlingen meer kennis en inzicht te geven over het belang van veilig drinkwater door middel van lessen op school. De leerlingen uit De Ronde Venen kregen bovendien les over de mensen en het gebied waar de opbrengst van de sponsorloop naar toe gaat. Professor Luuc Mur en oud-huisarts Ad Groeneveld verzorgen deze lessen al vele jaren.

Op het Boeiplein kwamen de 221 leerlingen samen voor de start. De kinderen uit Wilnis kwamen zelfs heel stoer op de fiets naar Vinkeveen en moesten na zes kilometer lopen ook weer op de fiets terug naar Wilnis.

Na een flinke warming-up door Iris Klinkhamer gaf onze burgemeester, die al jaren met de kinderen meeloopt, het startschot.

Halverwege de voettocht stond onze trouwe sponsor Jumbo Vinkeveen met heerlijke frisse appels, een flesje water en een versnapering klaar.

De opbrengst van deze dag wordt door de Wilde Ganzen met 50 % verhoogd en gaat naar Wajir, een stad en het gelijknamige district in Noordoost-Kenia en wel voor waterputten en toiletten.

De Stichting Welzijn Wajir is al 25 jaar actief in dit deel van Oost Afrika, dat berucht was wegens grote armoede, vele perioden van droogte en achterstelling door de overheid.

De laatste jaren gaat het een stuk beter, maar de achterstand is nog niet ingelopen en bovendien heerst er op dit moment opnieuw droogte.

Meer informatie over onze projecten vindt u op: www.rotary.nl/vinkeveenabcoude


Laatst bewerkt op: 2 november 2021 09:32

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Rotary Vinkeveen-Abcoude “Wandelt voor Water“

Afgelopen maandag werd opnieuw de sponsorloop ‘Wandelen voor Water’ gehouden door de groepen 7 en 8 van de basisscholen uit Vinkeveen en de Willespoortschool uit Wilnis. Deze landelijke actie is bedoeld om geld in te zamelen voor waterprojecten in derdewereldlanden. De kinderen lopen zes kilometer met zes liter water in … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: