001 - Hema
10 November Dag van de Mantelzorg

10 November Dag van de Mantelzorg


Geplaatst op: 4 november 2021

Mantelzorgers zijn onzichtbare helden! Ze zorgen voor een ziek familielid, vriend of buur. Die zorg is vaak onzichtbaar. Daarom zetten we in de week van 10 november mantelzorgers in de schijnwerpers: want hun zorg mag gezien worden.

Mantelzorgers die zich hebben aangemeld bij Mantelzorg De Ronde Venen en zorgen voor iemand uit De Ronde Venen ontvangen in de week van 10 november de waardering van de gemeente. Zij ontvangen per post een VVV cadeaukaart.

Bent u mantelzorger of kent u iemand die zorgt voor een naaste met een ziekte, handicap, beperking of psychische aandoening meldt hem of haar dan aan via het inschrijfformulier op www.mantelzorgderondevenen.nl. De servicepunten kunnen u hier ook mee helpen. Zij zijn bereikbaar via 0297-587600. Iedereen die zich dit jaar nog aanmeldt en zorgt voor iemand uit De Ronde Venen ontvangt nog de waardering over 2021.

Voor mantelzorgers is het lastig om zichzelf mantelzorger te noemen. Je bent toch partner, ouder, kind, broer, zus of vriend. Bij twijfel kunnen mantelzorgers de 3 minuten check doen. Dit is een korte vragenlijst waarmee mantelzorgers kunnen bepalen hoe zwaar ze belast zijn en krijgen ze tips. De 3 minuten check folder is af te halen bij de Servicepunten en Tympaan-De Baat.

In de week van 10 november zijn er ook 2 online workshops waar mantelzorgers aan deel kunnen nemen. Dinsdag 9 november de Introductie Workshop Methode Beter ademen® - Voor meer rust en frisse energie en donderdag 11 november de Online masterclass “Goed slapen als belangrijkste prioriteit”. Voor meer informatie neem contact op via 0297-230280 of mantelzorg@stdb.nl.

Naast de mantelzorgwaardering heeft aanmelding nog meer voordelen. Mantelzorg De Ronde Venen biedt individuele ondersteuning waar nodig en een luisterend oor. Zij organiseren regelmatig workshops en lotgenotencontact. Bij het Mantelzorg- en dementietrefpunt kunt u iedere eerste maandag van de maand (De Rank in Mijdrecht) en iedere eerste dinsdag van de maand (De Angstelborgh Abcoude) tussen 10.00 en 12.00 uur binnenlopen met uw vragen en voor een luisterend oor. Ook ontvangen mantelzorgers het magazine “Mantelzorg”.


Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

10 November Dag van de Mantelzorg

Mantelzorgers zijn onzichtbare helden! Ze zorgen voor een ziek familielid, vriend of buur. Die zorg is vaak onzichtbaar. Daarom zetten we in de week van 10 november mantelzorgers in de schijnwerpers: want hun zorg mag gezien worden. Mantelzorgers die zich hebben aangemeld bij Mantelzorg De Ronde Venen en zorgen voor … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: