Watergymlessen in Abcoude

Watergymlessen in Abcoude


Geplaatst op: 1 november 2021

Senior Sportief Actief gaat watergymlessen verzorgen in Sporthuis Abcoude! Deze vorm van bewegen is zeer gewild bij senioren, de lessen in het Veenweidebad in Mijdrecht zijn altijd volgeboekt. “In het water kun je je gewrichten gemakkelijker gebruiken, je heupen draaien beter, er is geen enkele belasting,” aldus een docent. “Je kunt heel prettig bewegen en oefenen. In het water kun je bijvoorbeeld veel grotere bewegingen met je benen maken.”

Prettig bewegen in het water

Een watergymles begint met een warming up, en daarna zijn er oefeningen met allerlei materialen, zoals halters, plankjes en ballen. Het is geen spelen met deze materialen, spiergroepen in armen, benen, schouders en heupen worden zo gericht geoefend. En in het lekker warme water gaat dat heel plezierig!

Bewegen is belangrijk voor je gezondheid en fitheid. Watergymlessen helpen om op een prettige en gemakkelijke manier daaraan te werken, ook als je wat ouder bent en niet alle spieren meer even soepel zijn. Op de foto ziet u alleen vrouwen die oefeningen met halters doen, maar de lessen zijn uiteraard zowel voor vrouwen als mannen.

Lessen van Senior Sportief Actief worden altijd gegeven door deskundige docenten, die de opleiding Meer Bewegen voor Ouderen hebben gevolgd.

Gratis proeflessen

Vanaf november verzorgt Senior Sportief Actief elke dinsdag twee watergymlessen in Sporthuis Abcoude. De lestijden zijn van 9.00 tot 9:50 uur en van 10:00 tot 10:50 uur. Senior Sportief Actief stelt u graag in de gelegenheid om zo’n les eens te proberen. Op 9, 16, 23 en 30 november zijn er gratis proeflessen. Voor zo’n gratis proefles kunt u zich aanmelden via info@seniorsportiefactiefdrv.nl of 06 21 918 353.

Daarna kunt u zich inschrijven voor een wekelijkse les. Dat kost van december tot het einde van het seizoen, eind juni, € 106. Een aantal verzekeringen vergoeden lessen in Meer Bewegen voor Ouderen, het loont de moeite om dat even na te kijken.

Doe mee met bewegen, kom eens een watergymles proberen, ieder is van harte welkom


Laatst bewerkt op: 2 november 2021 09:47

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Watergymlessen in Abcoude

Senior Sportief Actief gaat watergymlessen verzorgen in Sporthuis Abcoude! Deze vorm van bewegen is zeer gewild bij senioren, de lessen in het Veenweidebad in Mijdrecht zijn altijd volgeboekt. “In het water kun je je gewrichten gemakkelijker gebruiken, je heupen draaien beter, er is geen enkele belasting,” aldus een docent. “Je … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: