001 - Escaperoom aglemeen

Duizenden toeschouwers zien Van Rijn Racing meestrijden in EK geweld


Geplaatst op: 16 augustus 2011

Het Eurocircuit was, nadat het evenement voor het laatst in 2008 plaatsvond, weer gastheer voor een ronde voor het Europees Kampioenschap Rallycross. Een evenement waar vele duizenden toeschouwers de toppers en hun topmaterieel aan het werk kunnen zien. Een EK wedstrijd staat garant voor spanning en spektakel! Zeker met de regenachtige dagen en een spekgladde baan zorgde ervoor dat de coureurs alles uit de kast moesten halen om hun auto op de baan te houden. RTL GP was ook aanwezig om de zevende ronde voor het EK vast te leggen, welke op 13 en 14 augustus plaatsvond in Valkenswaard. Van Rijn Racing had zich ingeschreven voor dit evenement en nam deel in de Super 1600 klasse!

Een Europese wedstrijd start al op vrijdag, dan worden de teams verwacht op het circuit, waar zij hun onderkomen opbouwen. Laat in de middag beginnen de inschrijvingen en de verplichte technische controle. Zonder problemen kwam de Fabia van het Mijdrechtse team door de keuring heen. Op de zaterdag zou dan de wedstrijd dan echt aanvangen. Eerst met twee vrije trainingen om vervolgens een kwalificatietraining te rijden. Tijdens de laatstgenoemde training waren de omstandigheden nog droog, maar ondanks het nog mooie weer, kon Dennis van Rijn niet minder dan een tijd van 46 seconden per rondje op de klokken krijgen. In de eerste manche startte Van Rijn in de Skoda Fabia dan ook in een van de eerste heats. Het dreigde te gaan regenen, maar Dennis wilde de gok nemen om nog op droogweer banden te startten.

Dit bleek goed uit te pakken voor het Mijdrechtse team. Bij de start kwam Van Rijn nog slecht weg, enkele kostbare seconden gingen verloren omdat een deelnemer voor hem moeilijk door de jokerronde ging. Inhalen behoorde niet tot de mogelijkheden en moest hij even van het gas af. Kort na de finish, zette de regen door en wist het team een 15e tijd in de eerste manche te behalen. De rest van de wedstrijd zou op zondag worden verreden.

In de nacht ging het nog meer regenen, en was het nog onduidelijk wanneer het droog zou worden zondag. De monteurs van het team konden de Fabia weer onder handen nemen, om de wagen klaar te maken voor een natte race. Al tijdens de warming-up op zondagmorgen, was de baan nog gladder geworden dan deze al was. Van Rijn spinde een enkele keer, maar wist de Skoda uit de muur te houden. Bij de start van de tweede manche, ging Van Rijn met een te laag toerental weg. Bijna sloeg de motor af, deze kleine foutjes worden in een EK wedstrijd al snel afgestraft. Al snel kijk je tegen een achterstand aan, welke moeilijk in te lopen zal zijn. Het was verraderlijk op het Eurocircuit. Een klein stuurfoutje zou je al in de muur doen belanden. Het was dan ook zaak om de aanpassingen aan de auto zoveel mogelijk te testen en dus was het belang de rallycross wagen op de baan te houden. De monteurs paste de auto na de tweede manche wederom aan de wensen van Dennis. Met meer vertrouwen kon de derde manche begonnen worden, als een van eerste was Van Rijn weg van de startlijn. Maar omdat hij vanaf de vijfde rij vertrok en aan de buitenkant zat, kon hij zijn tegenstanders niet meer verrassen. Meer als een top 25 tijd zat er niet in. De inzet van het team kon op de baan nog niet vertaald worden, al doet men elke wedstrijd nog steeds een stapje vooruit.

Zondag 21 augustus wordt het verslag van deze EK wedstrijd uitgezonden om 16.30u op RTL 7. Met deze EK manche werd het Nederlands Rallycross seizoen afgesloten. Voor Van Rijn Racing is het jaar nog niet voorbij, op 18 september, treedt het team weer aan op het Duivelsbergcircuit te Maasmechelen. Zonder Europese deelnemers, maar met genoeg spektakel, gaat Van Rijn weer zijn best doen er een mooi resultaat te gaan neerzetten!

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Duizenden toeschouwers zien Van Rijn Racing meestrijden in EK geweld

Het Eurocircuit was, nadat het evenement voor het laatst in 2008 plaatsvond, weer gastheer voor een ronde voor het Europees Kampioenschap Rallycross. Een evenement waar vele duizenden toeschouwers de toppers en hun topmaterieel aan het werk kunnen zien. Een EK wedstrijd staat garant voor spanning en spektakel! Zeker met de … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: