Huif
De Mijdrechtse Kluis:

De Mijdrechtse Kluis: "Kostbare en belangrijke spullen veilig opbergen"


Geplaatst op: 5 november 2021

Toen de Rabobank enkele jaren geleden het vertrouwde filiaal aan Bozenhoven in Mijdrecht verliet, moesten de klanten die er een kluisje huurden voor hun kostbare spullen op zoek naar een alternatief. Dat was nog niet zo eenvoudig, want in De Ronde Venen was er nergens een dergelijke voorziening. Dat betekende dat een deel van de klanten hun heil wat verder van huis ging zoeken. En een ander deel zal wellicht op zoek zijn gegaan naar een veilig plekje thuis. Niet de beste oplossing natuurlijk. De inrichting van het Rabokantoor ging drastisch op de schop. Het gebouw werd verdeeld in talloze kleinere units en zo ontstond er al snel een goed bezet bedrijfsverzamelgebouw. Maar wat te doen met de oude kluizen? Daar zagen twee inventieve ondernemers wel brood in. Alexander en zijn zakenpartner Irene gingen er mee aan de slag. En sinds kort zijn de kluizen weer beschikbaar en kunnen de mensen hun waardevolle spullen weer veilig in een kluisje in Mijdrecht opbergen.

“Het was ons bekend dat Rabobank veel klanten had die bij de bank een kluisje huurden,” zegt Alexander. “Door het vertrek van de Rabobank uit de Ronde Venen viel daar een flink gat. We zijn er van overtuigd dat we veel van die oud-Raboklanten weer van dienst kunnen zijn. En uiteraard is er nog een wereld te winnen bij het werven van nieuwe klanten. Steeds meer mensen raken er van overtuigd dat een plekje achter de handdoeken in de linnenkast of onder het matras nu niet bepaald een veilige plek is om waardevolle spullen op te bergen. Wij zien dus wel degelijk een markt voor de service die wij met deze kluizen gaan bieden.”

Aanpassingen

Om de klanten de optimale service te bieden zijn twee aspecten van vitaal belang: veiligheid en privacy. “De klanten moeten ervan op aan kunnen dat ze hun waardevolle spullen hier volkomen veilig kunnen opbergen,” zegt Alexander. “Daarvoor hebben we een aantal voorzieningen getroffen, zoals de installatie van een nieuwe state of the art beveiligingssysteem. Overigens zijn we blij dat de oude, vertrouwde zware toegangsdeur tot de kluisruimte er nog in zit. Dat geeft al meteen een veilig gevoel. Vervolgens zijn we begonnen met het vervangen van de oude kluizen door een modernere versie. Ook is het aantal beschikbare kluisjes flink uitgebreid. De capaciteit is verhoogd van 750 naar 1034 kluisjes. Omdat de hoeveelheid waardevolle spullen, die men in zo’n kluisje wil opbergen, nogal kan wisselen bieden we kluisjes aan in acht verschillende formaten. Zo is er altijd een passend kluisjes beschikbaar, of het nu gaat om sieraden of om een stapel belangrijke documenten. Daarnaast hebben we, ter wille van de privacy van onze klanten, twee aparte kamertjes ingericht waar men ongestoord de inhoud van het kluisje kan beheren.” Een bijkomend voordeel vindt Alexander ook het feit dat er bij het gebouw een ruime parkeergelegenheid is. “Uit oogpunt van veiligheid is dat een groot pluspunt. Het is maar een klein stukje van de auto naar de kluis.”

Hoe kom je aan zo’n kluisje?

Wanneer men bij De Mijdrechtse Kluis een kluisje wil huren dan sluit men daarvoor een huurcontract af. Men kiest een bepaald kluisje, afhankelijk van de benodigde ruimte waarover men wil beschikken. “Vervolgens krijgt de klant van ons twee sleutels. Het is aan de klant om te bepalen wat er met die twee sleutels gebeurt. Je kunt er eentje als reserve gebruiken, je kunt ook iemand machtigen om toegang tot de kluis te hebben. Dat is dus aan de klant. De twee sleutels bieden de enige mogelijkheid om in je eigen kluisje te komen. Wij beschikken niet over sleutels van de privékluisjes van onze klanten.”

De openingstijden van De Mijdrechtse Kluis zijn op maandag, woensdag en vrijdag van 09.00-17.00 uur en op zaterdag van 09.00 tot 12.00. Om toegang tot de kluisruimte te krijgen kan men zich melden bij de receptie. Daar wordt dan om een persoonlijke identificatie gevraagd en vervolgens wordt de klant naar de kluisruimte begeleid, alwaar deze zich toegang tot het eigen kluisje kan verschaffen. Alexander en Irene brengen hiermee een belangrijk stuk veiligheid terug in de regio van De Ronde Venen.

De Mijdrechtse Kluis is gevestigd aan Bozenhoven 93, unit K. Bereikbaar via de hoofdingang van het voormalige Rabobankkantoor. Telefoon 0297 745545. Mailen kan ook naar info@dmkluis.nl. Voor meer informatie kan men terecht op de website www.dmkluis.nl  Belangstellenden kunnen via de website een afspraak maken om een kluisje te huren. Reeds bestaande klanten van een kluisje hoeven geen afspraak te maken voor een bezoek. Zij kunnen altijd tijdens de openingsuren terecht.

Bron: De Groene Venen
Tekst: Piet van Buul
Foto: Arthur van der Kooij || Bakker MediaLaatst bewerkt op: 5 november 2021 08:00

Bron: De Groene Venen

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

De Mijdrechtse Kluis: "Kostbare en belangrijke spullen veilig opbergen"

Toen de Rabobank enkele jaren geleden het vertrouwde filiaal aan Bozenhoven in Mijdrecht verliet, moesten de klanten die er een kluisje huurden voor hun kostbare spullen op zoek naar een alternatief. Dat was nog niet zo eenvoudig, want in De Ronde Venen was er nergens een dergelijke voorziening. Dat betekende … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: