001 - Week van de ontmoeting
CDA: Sportief Vrijwilligerswerk extra onder de aandacht

CDA: Sportief Vrijwilligerswerk extra onder de aandacht


Geplaatst op: 3 november 2021

Afgelopen donderdag vroeg Simone Borgstede namens het CDA De Ronde Venen extra aandacht voor de situatie rond de vrijwiligers bij sportverenigingen. Veel clubs hebben steeds meer moeite om vrijwilligers te vinden en zitten met hun handen in het haar. Gevolg is dat de kantine soms dicht is en dat wedstrijden niet door kunnen gaan omdat er geen leiders of bijv. scheidsrechters zijn. De clubs geven aan dat ze wel wat professionele ondersteuning kunnen gebruiken bij het werven van vrijwilligers. "Corona heeft gaten in onze gewoonten geslagen" zegt Borgstede, het is belangrijk om juist nu mensen weer attent te maken op de onmisbare rol die zij spelen bij een geslaagde sportmiddag." Hierover diende het CDA een motie in tijdens de begrotingsraad.

Vrijwilligerswerk is heel erg leuk, je komt met mensen in aanraking in je dorp die je anders waarschijnlijk niet zou leren kennen, daarnaast is het heel leuk om samen met je kinderen actief te zijn bij de sportclub. Dat vinden ze geweldig weet Borgstede uit ervaring. Mijn jongste dochter wilde graag hockeyen, daar bleken ze heel sterk in te zetten op de bijdrage van ouders als vrijwilligers, aan het begin van het seizoen was er gelijk een schema waarin stond wanneer je leider bent, moest helpen bij de training of achter de bar moest. Best slim. Later ging ze voetballen en daar was het allemaal wat losser geregeld zullen we maar zeggen.

De oproep in de motie is vooral om de beschikbare kennis die bij Sportteam Midden Nederland en de buurtsportcoaches al aanwezig is, wat gerichter in te zetten. Hulp bij het opzetten maken van een plan om vrijwilligers te werven en ook hoe je dat in de club kunt regelen. Het is heerlijk om te sporten en het is fijn als niet alle werkzaamheden om dit bij de clubs mogelijk te maken op een paar mensen neerkomt. Samen kun je meer en het is nog gezellig ook!

De motie werd met ruime meerderheid aangenomen.


Laatst bewerkt op: 3 november 2021 07:30

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

CDA: Sportief Vrijwilligerswerk extra onder de aandacht

Afgelopen donderdag vroeg Simone Borgstede namens het CDA De Ronde Venen extra aandacht voor de situatie rond de vrijwiligers bij sportverenigingen. Veel clubs hebben steeds meer moeite om vrijwilligers te vinden en zitten met hun handen in het haar. Gevolg is dat de kantine soms dicht is en dat wedstrijden … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: