Hollandse Avond 2022
Kinderburgemeesters voor De Ronde Venen gezocht

Kinderburgemeesters voor De Ronde Venen gezocht


Geplaatst op: 4 november 2021

De gemeente is op zoek naar nieuwe kinderburgemeesters. Alle kinderen uit De Ronde Venen die nu in groep 7 zitten, kunnen zich hiervoor kandidaat stellen. De kinderburgemeester vergezelt de burgemeester en/of wethouders naar belangrijke activiteiten die gericht zijn op kinderen. Denk hierbij aan het onthalen van Sinterklaas, het openen van een nieuwe speeltuin of het uitreiken van de Rondeveense topper.

De Ronde Venen heeft nu twee kinderburgemeesters: Lucas Koorn en Sanne Wigt. Zij stoppen eind dit jaar als kinderburgemeester. Daarom zoekt de gemeente kinderen die hen willen opvolgen.

Activiteiten waaraan de kinderburgemeester deelneemt vinden buiten schooltijd plaats. Soms houd je bij die activiteiten een kort toespraakje. Andere kinderen kunnen bij jou terecht als ze ideeën hebben voor de gemeente. Jij bespreekt die ideeën met de burgemeester en wethouders van de gemeente.

Kinderen kunnen zich uiterlijk tot en met woensdag 1 december 20921 aanmelden door een e-mail (liefst met een filmpje) waarin je jezelf voorstelt te sturen. In de mail en/of het filmpje geef je antwoord op vragen als:

  • Waarom wil jij graag kinderburgemeester worden?
  • Welke onderwerpen vind jij belangrijk en kan jij dat in het openbaar vertellen?
  • Waar ga jij je voor inzetten?
  • Wat vinden je ouders er van als je kinderburgemeester wordt?

De e-mail kunnen kinderen sturen naar kinderburgemeester@derondevenen.nl. Een selectiecommissie beoordeelt de binnengekomen sollicitaties, waarna de burgemeester op een passend moment de naam van de kinderburgemeester bekend maakt. De kinderburgemeester wordt officieel benoemd door de gemeenteraad voor de periode van een jaar.


Laatst bewerkt op: 4 november 2021 13:54

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Kinderburgemeesters voor De Ronde Venen gezocht

De gemeente is op zoek naar nieuwe kinderburgemeesters. Alle kinderen uit De Ronde Venen die nu in groep 7 zitten, kunnen zich hiervoor kandidaat stellen. De kinderburgemeester vergezelt de burgemeester en/of wethouders naar belangrijke activiteiten die gericht zijn op kinderen. Denk hierbij aan het onthalen van Sinterklaas, het openen van … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: