De Baat (2e)

Jeugdavond De Groene Venen met onderwaterfotograaf Paul Raps


Geplaatst op: 15 augustus 2011

Tijdens Boomfeestdag in maart jl. heeft natuurvereniging De Groene Venen aan alle kinderen van groep 7 een geraniumstek uitgereikt met de uitnodiging deze zó goed te verzorgen dat het aan het eind van de zomer een mooie grote geranium zou zijn. De planten worden door een deskundige bloemist beoordeeld en vervolgens tentoongesteld in het Dorpshuis De Boei, in Vinkeveen. Tijdens onze jeugdavond zullen de prijzen voor de mooiste geranium worden uitgereikt. Alle kinderen die in de zaal aanwezig zijn, maken bovendien kans op een prijs bij de afsluitende verloting.

Voor deze jeugdavond hebben wij een bijzondere spreker uitgenodigd. Natuurfotograaf Paul Raps zal ons een bijzonder inkijkje geven in zijn grootste passie: onderwaterfotografie. Paul Raps heeft zijn sporen ruimschoots verdiend en is in 2009 uitgeroepen tot Nederlands Kampioen Onderwaterfotografie. Dit jaar dingt Paul mee naar de titel Wereldkampioen. Het bijwonen van zijn lezing is dan ook een buitenkans die je gewoonweg niet mag missen.

Bij natuurfotografie begint alles met de voorbereiding. Je moet kennis
hebben van je onderwerp. Wanneer is de paaitijd van de Zwarte Grondel, welke visen komen voor in de Grevelingen? Eind mei, begin juni krijgen mannetjes mooie, donkere kleuren en verdedigen zij hun territorium. En op die momenten kun die vissen prachtig in beeld krijgen. Dus dan trekt Paul Raps met al zijn apparatuur op uit. Tijdens zijn lezing zal hij veel van zijn apparatuur tonen en uitleggen.

Ook toont hij ons zijn meest prachtige onderwaterfoto's, bijzonder mooie close-ups van vissen en ander waterdieren. Met zijn oog voor kleur en detail aangevuld met al zijn verhalen over zijn ervaringen, wordt dit een avond om nooit te vergeten.

De jeugdavond vindt plaats op donderdag 8 september a.s. vanaf 18.30 uur in Dorpshuis De Boei te Vinkeveen.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Jeugdavond De Groene Venen met onderwaterfotograaf Paul Raps

Tijdens Boomfeestdag in maart jl. heeft natuurvereniging De Groene Venen aan alle kinderen van groep 7 een geraniumstek uitgereikt met de uitnodiging deze zó goed te verzorgen dat het aan het eind van de zomer een mooie grote geranium zou zijn. De planten worden door een deskundige bloemist beoordeeld en vervolgens … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: