Hollandse Avond 2022
Bouw 300 woningen en supermarkt Hoofdweg Zuid stap dichterb

Bouw 300 woningen en supermarkt Hoofdweg Zuid stap dichterb


Geplaatst op: 4 november 2021

Het college van burgemeester en wethouders heeft de definitieve startnotitie voor het woningbouwproject Hoofdweg Zuid vrijgegeven. Als de gemeenteraad de startnotitie vaststelt, wordt daarna een ontwerpbestemmingsplan opgesteld. Daarmee is de bouw van ongeveer 300 woningen en een tweede supermarkt in Kudelstaart weer een stap dichterbij.

Het woningbouwproject Hoofdweg Zuid ligt tussen de Bilderdammerweg, De Schoutweg, de Romeijnstraat en de Hoofdweg. Het gaat in het plan om 300 woningen en de vestiging van een supermarkt.

Bouwen voor alle doelgroepen

Wethouder Bart Kabout spreekt van een mooie stap. “Er is in Aalsmeer en Kudelstaart net als in de rest van Nederland een enorme behoefte aan betaalbare woningen”, zegt Kabout. “Deze 300 woningen zijn bedoeld voor alle doelgroepen in lijn met de door de raad vastgestelde woonagenda. Daarmee zetten we opnieuw een flinke stap in de goede richting. Daarnaast zorgen we voor goede voorzieningen met de realisatie van de tweede supermarkt in Kudelstaart”.

Inspraak

De concept startnotitie voor het duurzame en groene woningbouwproject heeft ter inzage gelegen en bewoners konden daarop reageren. De reacties zijn allemaal beantwoord en verwerkt in een Nota van Beantwoording die ook naar de gemeenteraad wordt gestuurd. In de procedure voor het vaststellen van het bestemmingsplan is opnieuw ruimte voor het indienen van zienswijzen door bewoners. Op de site participatie.aalsmeer.nl is de procedure en de stand van zaken te volgen.


Laatst bewerkt op: 4 november 2021 17:23

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Bouw 300 woningen en supermarkt Hoofdweg Zuid stap dichterb

Het college van burgemeester en wethouders heeft de definitieve startnotitie voor het woningbouwproject Hoofdweg Zuid vrijgegeven. Als de gemeenteraad de startnotitie vaststelt, wordt daarna een ontwerpbestemmingsplan opgesteld. Daarmee is de bouw van ongeveer 300 woningen en een tweede supermarkt in Kudelstaart weer een stap dichterbij. Het woningbouwproject Hoofdweg Zuid ligt … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: