Hollandse Avond 2022
Fenomenale opbrengst op de tweede avond van de Kwakelse Veiling: € 38.302,

Fenomenale opbrengst op de tweede avond van de Kwakelse Veiling: € 38.302,


Geplaatst op: 7 november 2021

Na de zeer succesvolle eerste Veilingavond van vorige week, startte afgelopen zaterdag om 19:30 uur de tweede avond van de Kwakelse Veiling. In de kantine van KDO waren er wederom vele jongeren aanwezig, die enthousiast gingen bieden op één of meerdere kinderkavels. Zo kon er o.a. geboden worden op een bokszak, een aquarium, een 10-rittenkaart voor de Hobbyclub, een volleybal en taarten van Ajax en Feyenoord. Net als vorige week vonden de kauwgomballenapparaten gretig aftrek voor € 5,- en waren er vele glimlachen te zien op de gezichten van de kinderen.

Het werd al snel gezellig en druk in de kantine, want bewust werden er vroeg aantrekkelijke kavels aangeboden en gold er, ook deze avond, een eindtijd van 24:00 uur. Om de meter krentenbroden, pondje palingen, kazen, feestpakketten, High Wine & Beer bij Gasterij de Kwakel werd fanatiek gestreden, wat de gemiddelde opbrengst per kavel enorm omhoogstuwde. Om 21:30 uur waren er al twee premies gevallen, waardoor € 10.000,- aan opbrengsten in sneltreinvaart een feit was. Hierna leverden de privé vluchten vanaf Lelystad Airport, het sloepvaren in Amsterdam, kilo’s aan koffiebonen, een kookworkshop bij In den Ossewaard, veel geld op. Voor een weekendverblijf voor 12 personen op Resort Arcen en een avond bier drinken voor 10 personen in het Fort gingen eveneens vele handen in de lucht.

Het laatste uur was echt de kers op de taart, mede door enkele extra kopen die gedurende de avond spontaan werden ingebracht.

Het chequeboek van 52 bonnen van € 25,-, die besteed kan worden bij Albert Heijn Jos van den Berg, leverde nog meer op dan vorige week. De opbrengst van het Poldersporten voor 40 personen incl. bier en bitterballen overtrof even later alle verwachtingen. Het absolute hoogtepunt van de avond was de strijd om een bedrijfsfeest bij Zaai, Kweet en Eet in Aalsmeer voor 75 personen incl. drank. Voor enkele duizenden euro’s werd deze kavel verkocht.

Om 23:55 uur was de laatste kavel geveild en kon de eindstand opgemaakt worden. Met z’n allen zijn we erin geslaagd om een wederom een prachtig bedrag op te halen van € 38.302,-. Dit bedrag opgeteld met de opbrengst van vorige week, betekent dat er deze 62e editie maar liefst € 69.836,- bij elkaar is geveild. Een schitterende prestatie, waarmee het verenigingsleven in De Kwakel een financiële impuls kan gaan krijgen. Vele Kwakelse verenigingen hebben een aanvraag gedaan voor een gedeelte van deze opbrengst. In de komende weken zal het Veilingcomité deze aanvragen doornemen en een verdeling tussen de verenigingen gaan maken. Vanuit het Veilingcomité willen wij iedereen bedanken voor zijn / haar bijdrage in deze editie en zullen wij jullie informeren wat de verenigingen met hun opbrengsten gaan doen.


Laatst bewerkt op: 7 november 2021 22:17

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Fenomenale opbrengst op de tweede avond van de Kwakelse Veiling: € 38.302,

Na de zeer succesvolle eerste Veilingavond van vorige week, startte afgelopen zaterdag om 19:30 uur de tweede avond van de Kwakelse Veiling. In de kantine van KDO waren er wederom vele jongeren aanwezig, die enthousiast gingen bieden op één of meerdere kinderkavels. Zo kon er o.a. geboden worden op een … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: