Hollandse Avond 2022
Rotary plant tulpenbollen bij Maria-Oord

Rotary plant tulpenbollen bij Maria-Oord


Geplaatst op: 9 november 2021

Zaterdag 6 november doneerde en plantte de Rotaryclub Vinkeveen-Abcoude honderden End Polio Now tulpenbollen in de groenstroken rondom zorgcentrum Maria-Oord. Door de verkoop van deze tulpen gaat Rotary wereldwijd de strijd aan tegen polio. Het is een fantastische deal: van de opbrengst van een doosje met 25 bollen gaat 2/3 deel naar het goede doel. Dit bedrag wordt door de Bill & Melinda Gates Foundation verdrievoudigd. In 2020 zijn in Nederland 15.000 doosjes verkocht en we hopen ook dit jaar op een mooi resultaat. Voor meer informatie zie www.endpolionowtulp.nl

Polio of kinderverlamming is een virusziekte die bij kinderen in de groei blijvende spierzwakte tot gevolg kan hebben. Door preventieve vaccinatie en goede hygiëne kan polio en besmetting worden voorkomen. Sinds het begin van de campagne is het aantal nieuwe gevallen met 99.9% verminderd en zijn meer dan 2,5 miljard kinderen gevaccineerd. Indien polio niet wordt uitgeroeid lopen opnieuw honderdduizenden kinderen het risico op verlamming en zou de kwaliteit van leven van kinderen drastisch dalen.

Waarom tulpenbollen bij Maria-Oord? Steeds meer onderzoek toont aan dat bloemen en planten een stimulerende werking hebben op de fysieke en mentale gezondheid van kwetsbare ouderen. Het beleven van natuur nodigt uit tot bewegen, helpt tegen somberheid en is goed voor sociale contacten.

Zo slaat de club twee vliegen in een klap en draagt een steentje bij aan de kwaliteit van leven van ouderen en jonge kinderen, vlakbij en ver weg. Meer weten over onze projecten: www.rotary.nl/vinkeveenabcoude


Laatst bewerkt op: 9 november 2021 07:23

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Rotary plant tulpenbollen bij Maria-Oord

Zaterdag 6 november doneerde en plantte de Rotaryclub Vinkeveen-Abcoude honderden End Polio Now tulpenbollen in de groenstroken rondom zorgcentrum Maria-Oord. Door de verkoop van deze tulpen gaat Rotary wereldwijd de strijd aan tegen polio. Het is een fantastische deal: van de opbrengst van een doosje met 25 bollen gaat 2/3 … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: