001 - Week van de ontmoeting
Toyota Proace Electric is bestverkochte batterij-elektrische bedrijfswagen van Nederland

Toyota Proace Electric is bestverkochte batterij-elektrische bedrijfswagen van Nederland


Geplaatst op: 8 november 2021

De Toyota Proace Electric is met afstand de bestverkochte batterij-elektrische bedrijfswagen in Nederland. Met een actieradius tot 330 kilometer (WLTP) en een laadvermogen tot 1.275 kilogram – het hoogste in zijn klasse – is de Proace Electric een serieus alternatief voor de lichte bedrijfswagen op diesel.

"En dat is ook lokaal terug te zien bij ons in Mijdrecht en omgeving. Eind 2020 is de verkoop van de Proace Electric gestart en in 2021 zijn de verkopen flink gestegen. Vooral veel bedrijven die lokaal opereren zoals bezorgers in de gemeente of bouwbedrijven die lokaal opereren. Naast de echte werk bussen zijn de eerste elektrische bussen voor personenvervoer verkocht aan een taxibedrijven Deze ontwikkelingen volgen zicht snel op" Aldus Stefan van de Bilt van Van Ekris.

·         Toyota Proace Electric is met afstand nummer 1 in segment van lichte bedrijfswagens (MDV)

·         Een van de weinige batterij-elektrische bedrijfswagens met acceptabele en realistische actieradius tot 330 kilometer (WLTP)

·         Snel opladen met 3 fase-lader (11kW) en snelladen tot 100 kW

·         Inclusief slimme en gemakkelijke oplaadoplossing met Toyota Oplaadservice

 De Toyota Proace Electric gaat aan kop in het zogeheten MDV-segment (Medium Duty Van). Dit is een lichte bedrijfswagen, zoals die vaak in steden wordt gebruikt voor pakketbezorging. Door een toenemende online verkoop van producten, hebben bezorgdiensten het drukker dan ooit. Door hiervoor een Toyota Proace Electric in te zetten, wordt een positieve bijdrage geleverd aan de luchtkwaliteit in stad en dorp.

 400 exemplaren aan DHL Parcel
Toyota heeft dit jaar tot nu toe bijna 700 exemplaren van zijn batterij-elektrische bedrijfswagen verkocht, flink meer dan concurrenten en bijna drie keer zoveel als de nummer twee in de landelijke verkooplijst. Dit aantal is inclusief de aflevering van 400 exemplaren van de Proace Electric aan pakketbezorger DHL Parcel. Met zijn hoge laadvermogen, trekvermogen (1.000 kilogram geremd) en relatief grote bereik is de Proace Electric dan ook ideaal voor ‘zero emission’ stadslogistiek. 

Keuze uit drie lengtematen
De succesvolle Proace Electric is leverbaar met de keuze uit drie lengtematen en drie uitvoeringen en optiepakketten. Daarnaast is er de mogelijkheid om voor unieke ombouwvarianten te kiezen, zoals de Proace Truck en Proace Taxi. Vanaf het vierde kwartaal van 2021 is het bovendien mogelijk om de compacte broer van de Proace Electric te bestellen, namelijk de Proace City Electric. Leverbaar met een 50 kWh accupakket en een actieradius tot 280 kilometer (WLTP).

Extra zekerheid
Het onderscheidend vermogen in vergelijking tot de concurrentie zit bij Toyota in een stuk extra zekerheid en duurzaamheid. Toyota biedt standaard 5 jaar (tot 200.000 kilometer) garantie op de Proace Electric.

Op het accupakket geven wij zelfs 15 jaar of 1.000.000km garantie!

Verder biedt Toyota met de Toyota Oplaadservice een passende oplossing voor laden thuis, onderweg of voor zakelijk laden. Om te voorzien in een uitgebreid netwerk van goede en betaalbare laadoplossingen werkt Toyota Oplaadservice hiervoor samen met Vattenfall InCharge.

 

Van Ekris komt graag bij jou langs

Wij zijn de Toyota dealer voor Mijdrecht en omgeving en weten dat je het al druk genoeg hebt in deze tijd. Daarom komt Toyota Van Ekris graag bij jou langs. Heb je vragen over jouw wagenpark? Wil je advies over aanschaf of lease? Is een elektrische bus wat voor mij of moet het nog diesel zijn? Onderhoudscontract? Hulp nodig met subsidies? Wij komen langs met onze EHBE (Eerste Hulp Bij Electrificatie) box om jou van alle infomatie te voorzien.


Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Toyota Proace Electric is bestverkochte batterij-elektrische bedrijfswagen van Nederland

De Toyota Proace Electric is met afstand de bestverkochte batterij-elektrische bedrijfswagen in Nederland. Met een actieradius tot 330 kilometer (WLTP) en een laadvermogen tot 1.275 kilogram – het hoogste in zijn klasse – is de Proace Electric een serieus alternatief voor de lichte bedrijfswagen op diesel. "En dat is ook … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: