VLC

VIOS in Hofland-Noord Mijdrecht


Geplaatst op: 15 augustus 2011

VIOS gaat opnieuw de wijk in. Eind juni werden de wijken Twistvlied en Wickelhof met een bezoek vereerd. Nu is de beurt aan Hofland-Noord. Het is het eerste optreden van het nieuwe seizoen van de Show- & Marchingband met minirettes en jeugdleden. Verder starten ook de opleidingen weer. Er is nog plek bij de MusicKidz en je kunt je nog aanmelden bij de majorettes. Ook worden (leerling) slagwerkers en blazers van harte uitgenodigd om bij VIOS of DORST te komen spelen.

Muzikale rondgang en taptoeshow
Op 25 augustus marcheert de Show- & Marchingband door de straten van Hofland-Noord met een grote finale op het grasveld aan de Toermalijn. VIOS vertrekt om 19:15 uur vanaf het parkeerterrein naast het Veenlandencollege aan de Diamant. Na een tocht door de wijk worden er vanaf 20:00 uur op het grasveld aan de Toermalijn diverse optredens verzorgt door de leerlingen. Ook zal hier de Show- & Marchingband de U2 taptoeshow opvoeren. Omstreeks 20:45 uur marcheert VIOS weer af richting het Veenlandecollege. En vast voor in de agenda... op 22 september is er een vergelijkbare rondgang door de wijk Molenland.

Majorettes
Vanaf woensdagmiddag 24 augustus trainen de leerlingrettes elke week tussen 15:30 en 16:30 uur in clubgebouw De Notenkraker aan de Windmolen in Mijdrecht. VIOS leidt op voor de Show- & Marchingband, maar neemt daarnaast ook met groepen en duo's/individueel deel aan wedstrijden. De eerste 4 lessen zijn zo wie zo gratis, dus meld je bij Chantal van Ballegooij. Dat kan telefonisch op het nummer: 0297-272862 of per e-mail: majorettes@vios-mijdrecht.nl. Wil je eerst alleen eens kijken, dat kan natuurlijk ook. Bel van te voren dan wel even met Chantal.
Gratis MusicKidz

Half september starten de 20 gratis lessen van de VIOS MusicKidz weer. De MusicKidz is voor alle kinderen in de leeftijd vanaf 7 jaar, basisschool groep 3 en 4. Tijdens de lessen leren de kinderen de beginselen van het notenschrift. En hiermee gaan ze ook direct aan het werk. Met blokfluiten en slagwerkinstrumenten leren ze liedjes te spelen en ritmes te klappen en te slaan. Ook gaan de kinderen bewegen op muziek. Ze leren op muziek te marcheren en verschillende commando's die ook op straat worden gebruikt. De lessen kosten niets, ook de instrumenten en het lesmateriaal krijgt u van VIOS in bruikleen. Er is nog plek, dus geef je gauw op bij Sabina Hoogerdijk. Zij is bereikbaar via musickidz@vios-mijdrecht.nl of telefoonnummer 0297-242343.

Muzikanten
VIOS is ook op zoek naar ervaren muzikanten voor het zwaardere blaaswerk (schuiftrombone, bariton, tenorsax of bas). Maar ook jonge beginnende muzikanten worden van harte uitgenodigd hun licht te komen opsteken en lid te worden. Naast de genoemde instrumenten leidt VIOS op voor trompet, (dwars)fluit, altsaxofoon, ritmisch en melodisch slagwerk. Ook hier geldt, de eerste 4 lessen zijn gratis. Loop eens binnen bij het opleidingsorkest. Zij repeteren vanaf maandag 22 augustus elke week tussen 18:15 en 19:15 uur onder leiding van Maddy Kuijlenburg. Aansluitend repeteren de blazers van de band.

Alle slagwerkonderdelen repeteren onder leiding van Marcel Verschoor op de woensdag of donderdag. De malletgroep eens in de 2 weken op woensdag van 17:30 tot 19:30 uur, de jeugdslagwerkgroep op donderdag tussen 18:30 en 19:30 uur en de slagwerkgroep vervolgens op donderdag van 19:45 tot 22:00 uur.
Elke eerste maandag en derde donderdag van de maand repeteren de blazers en slagwerkers gezamenlijk, is er een straatoptreden in de regio of wordt de taptoeshow gerepeteerd. Als je van te voren even belt met Ingrid de Boer, kun je een repetitie gewoon eens bijwonen. Ingrid is te bereiken op nummer 06-34769211 of per mail via deboer49@versatel.nl.

Dweilorkest DORST
Op vrijdagavond 26 augustus is de eerste repetitie om 19:30 uur in het clubgebouw aan de Windmolen. Dit is de generale repetitie voor het dweilorkestenfestival de volgende dag in Katwijk aan de Rijn. DORST repeteert vanaf 31 augustus om de twee weken op de woensdagavond van 20:00 tot 22:15 uur. Ook DORST kan nog best versterking gebruiken. Dus speel je trompet, saxofoon, schuiftrombone, bariton of sousafoon of ben je een ervaren slagwerker? Neem dan contact op met Gerrit van Vliet op nummer 06-21525558 of stuur een mailtje naar pr@vios-mijdrecht.nl.

Voor informatie over de vereniging kijk je het beste op www.vios-mijdrecht.nl en www.dweilorkest-dorst.nl. Een mailtje naar pr@vios-mijdrecht.nl met je contactgegevens kan ook. De vereniging neemt dan contact met je op.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

VIOS in Hofland-Noord Mijdrecht

VIOS gaat opnieuw de wijk in. Eind juni werden de wijken Twistvlied en Wickelhof met een bezoek vereerd. Nu is de beurt aan Hofland-Noord. Het is het eerste optreden van het nieuwe seizoen van de Show- & Marchingband met minirettes en jeugdleden. Verder starten ook de opleidingen weer. Er is … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: