Historische film 'Van Puinhoop tot Pronkstuk' op TV Aalsmeer

Historische film 'Van Puinhoop tot Pronkstuk' op TV Aalsmeer


Geplaatst op: 9 november 2021

Iedere maand komt Stichting Oud Aalsmeer met weer een andere historische film op hun website www.stichtingoudaalsmeer.nl. Deze wordt ook getoond via het TV-kanaal van Radio Aalsmeer. De films zijn afkomstig uit verschillende verzamelingen die zijn geschonken aan Oud Aalsmeer. De film voor de maand november heet ‘Van Puinhoop tot Pronkstuk’. De film is beschikbaar gesteld door Jan Ran en bewerkt door Dick P. van der Zwaard voor Oud Aalsmeer in Beeld. De film brengt de restauratie in beeld van ‘Korenmolen De Leeuw’ en is waarschijnlijk gefilmd door Daan Offerman. De korenmolen is gebouwd in 1863 en gerestaureerd in de periode 1993 – 1996. De film laat de restauratie van de molen zien gedurende de gehele periode van 1993 tot 1996. Hierbij komt de omgeving van de molen in Aalsmeer dorp goed in beeld. Tevens zijn veel inwoners te zien die de restauratie vanuit de Zijdstraat volgen. Jan Lunenburg geeft uitleg over de werking van de molen en tenslotte wordt de officiële ingebruikname van de gerestaureerde molen uitgebreid in beeld gebracht.

Vrijdag 12 november is deze film vanaf 11.00 uur op TV Aalsmeer te zien en zaterdag 13 november is de film nogmaals te zien vanaf 13.00 uur.

Kinderburgemeester Anne op herhaling in 'Echt Esther'

Iedere week heeft Esther Sparnaaij interessante gasten in haar programma ‘Echt Esther’. Door afzeggen van de gast van aanstaande donderdag, wordt om 19.00 uur de leuke uitzending waarin de Aalsmeerse kinderburgemeester Anne van Duijn te gast was, herhaald.

Esther ging met haar in gesprek over van alles en nog wat. Maar zeker ook hoe het is om kinderburgemeester te zijn, hoe ze haar gestelde doelen probeert te behalen en uiteraard haar laatste jaar op de basisschool. Anne koos ook de muziek van deze uitzending uit en vertelde daarbij waarom dit haar favoriete liedjes zijn.

‘Door de Mangel’ ontvangt drukker Pim van Zwieten

Afgelopen maandag ontvingen Marion Geisler en Elbert Huijts de 323e gast in ‘Door de Mangel’. De Aalsmeerse Gerda Keessen komt van de Buurt, maar verhuisde als jonge moeder naar Frankrijk. Daar kwam ze erachter dat ze toch eigenlijk een echte Aalsmeerse was en keerde terug naar het bloemendorp. Na eerst als vaste invaller in het basisonderwijs gewerkt te hebben, is zij een zeilvermakerij gestart. “Ik heb een werkplaats aan huis en stoffeer ook meubels”, vertelde de spontane, stressgevoelige doorzetter. In haar vrije tijd doet zij aan sportklimmen. In overeenstemming met de opzet van de talkshow die al 8-jaar wekelijks op de maandagavond te horen is, heeft ook Gerda een nieuwe gast voorgedragen. Komende maandag neemt Pim van Zwieten plaats achter de microfoon. De drukker is een jaar geleden een lunchlokaal begonnen in zijn drukkerij. Gerda is benieuwd hoe hij alle ballen in de lucht weet te houden. Dit en meer hoor je volgende week maandag vanaf 19.00 uur.

De Top 10 van....' Deborah Bothe

Iedere maandagavond tussen 20.00 en 21.00 uur ontvangen vader en dochter Rinus en Talitha van Itterzon een bekende of onbekende Aalsmeerder of Kudelstaarter in hun programma ‘De Top 10 van…’. Aan de hand van de zorgvuldig uitgekozen tien liedjes van de gast komen we meer over hem of haar te weten. Maandag 15 november is Deborah Bothe te gast in de radiostudio, waar ze ooit zelf meehielp bij het radioprogramma ‘Vrijdagavondcafé’. Ze is moeder van twee zonen en is werkzaam als project manager bij Stichting Kanker.nl.

Benieuwd naar de tien favoriete nummers van deze enthousiaste Aalsmeerse? Luister dan maandagavond om 20.00 uur naar Radio Aalsmeer.

Wethouder Bart Kabout aan tafel bij ‘Radio Aalsmeer Politiek’

Woensdag 17 november ontvangen Sem van Hest en Erik Kreike in hun programma ‘Radio Aalsmeer Politiek’ (RAP) wethouder Bart Kabout. Aan bod komen onder andere Fort Kudelstaart, Waterfront, Jeugdzorg en nog veel meer. Heb je een vraag aan de wethouder? Mail deze dan naar sem@radioaalsmeer.nl of bel tijdens de uitzending naar de radiostudio op nummer 0297-325858.


Laatst bewerkt op: 9 november 2021 17:22

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Historische film 'Van Puinhoop tot Pronkstuk' op TV Aalsmeer

Iedere maand komt Stichting Oud Aalsmeer met weer een andere historische film op hun website www.stichtingoudaalsmeer.nl. Deze wordt ook getoond via het TV-kanaal van Radio Aalsmeer. De films zijn afkomstig uit verschillende verzamelingen die zijn geschonken aan Oud Aalsmeer. De film voor de maand november heet ‘Van Puinhoop tot Pronkstuk’. … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: