Hollandse Avond 2022
Astronaut André Kuipers te gast bij VIB & OVU

Astronaut André Kuipers te gast bij VIB & OVU


Geplaatst op: 11 november 2021

Eindelijk was het 8 november zo ver, de twee keer uitgestelde bijeenkomst van de VIB samen met de Uithoornse collega ondernemers van de OVU , kon eindelijk doorgang vinden. Ruim 150 ondernemers luisterde naar het boeiende, en inspirerende verhaal van de Nederlandse ruimtevaarder André Kuipers op de wel heel toepasselijke lokatie; het Apollo Hotel Vinkeveen. 
André begon zijn verhaal met een beelden van de aarde waarop te zien was dat wij niet goed omgaan met de aarde, ontbossing en bijvoorbeeld het smelten van het poolijs is duidelijk waarneembaar vanuit de ruimte. Opnieuw een oproep dus om nu echt iets te gaan doen aan de  klimaat verandering. Daarna nam hij het publiek stap voor stap mee met de gang van zaken bij het worden van een astronaut. André vertelde  over zijn zware opleiding, de eindeloze trainingen en testen en uiteindelijk zijn 2 ruimtereizen. Tot slot deelde hij nog wat prachtige beelden vanuit de ruimte met zelfs een blik op de Vinkeveense plassen vanuit het raam van het spacestation.
 
Na de presentatie van Kuipers was er nog ruimschoots de gelegenheid na te praten en te netwerken tijden de borrel en het diner. De volgende managementsociëteit is op maandag 17 januari 2022 met als gastspreker oud Formule 1 coureur Robert Doornbos. 
 
Maar eerst is er op 25 november nog een kennissessie met als thema bedrijfsbeveiliging.
De Stichting Beveiliging Bedrijventerrein De Ronde Venen houdt sinds 2004 de wacht. Sinds het begin van de camerabewaking is het aantal inbraken gedaald van 50 naar 10 per jaar. Een mooi resultaat maar nog altijd 10 inbraken te veel. In deze kennissessie leggen onze leden Homan Beveiliging en ISX uit wat SBB doet voor je én wat je zelf kunt doen om de veiligheid op en om je  bedrijf te verhogen. Ze praten je bij over de laatste methoden die criminelen gebruiken om bij jouw bedrijf binnen te komen
 
Ben je nog geen lid van de VIB meld je dan nu aan via de website: www.vibderondevenen.nl 


Laatst bewerkt op: 11 november 2021 15:55

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Astronaut André Kuipers te gast bij VIB & OVU

Eindelijk was het 8 november zo ver, de twee keer uitgestelde bijeenkomst van de VIB samen met de Uithoornse collega ondernemers van de OVU , kon eindelijk doorgang vinden. Ruim 150 ondernemers luisterde naar het boeiende, en inspirerende verhaal van de Nederlandse ruimtevaarder André Kuipers op de wel heel toepasselijke … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: