Judoka Xanne van Lijf uit Wilnis wint ook het internationale toernooi in Breda

Geplaatst op: 10 november 2021

Afgelopen zaterdag vond het internationale toernooi voor de judoka’s tot 18 jaar in Breda plaats.

De 14 jarige Xanne van Lijf uit Wilnis, vorige week nog nederlands kampioen geworden in de categorie -15 jaar wist ook dit toernooi op haar naam te schrijven.

In haar eerste partij stond Xanne meteen tegenover een zwaardere en oudere tegenstandster met de zwarte band. Deze wedstrijd wist Xanne zeer vakkundig met een waza-ari (half punt) in haar voordeel te beslissen. Deze overwinning gaf Xanne nog meer vertrouwen en hierna wist Xanne al haar wedstrijden voortijdig met een ippon (vol punt) in haar voordeel te beslissen.

Laatst bewerkt op: 10 november 2021 15:58

Afgelopen zaterdag vond het internationale toernooi voor de judoka’s tot 18 jaar in Breda plaats. De 14 jarige Xanne van Lijf uit Wilnis, vorige week nog nederlands kampioen geworden in de categorie -15 jaar wist ook dit toernooi op haar naam te schrijven. In haar eerste partij stond Xanne meteen … Lees meer »