Karwei

Autocross Abcoude gaat weer van start


Geplaatst op: 15 augustus 2011

Abcoude - Zaterdag 20 augustus wordt voor de 37e keer de autocross van Abcoude georganiseerd. Het is elk jaar weer een creatief gepuzzel om de benodigde ruimte te vinden om de autocross te organiseren. Dit jaar moest er gezocht worden naar een alternatief parkeerterrein voor bezoekers. Met hulp van Bart de Vries is ook dat weer gelukt. Het publiek heeft nu de gelegenheid om te parkeren in het weiland aan het einde van de Leo Dongelmansstraat. Bij aanhoudend nat weer zal worden uitgeweken naar een weiland aan de Koppeldijk ter hoogte van huisnummer 32.

Eind augustus staat Abcoude in het teken van de feestweek. Deze wordt ook dit jaar weer voorafgegaan door, misschien wel de meest bijzondere autocross van Nederland, de autocross van Abcoude. Het is de formule en de sfeer die de cross zo bijzonder maakt. In Abcoude wordt er namelijk geen onderscheid gemaakt tussen de verschillende type crossauto's. De doorgewinterde autocrosser staat met zijn speciaal geprepareerde auto oog in oog met een beginner in een volledig standaard auto die kort daarvoor nog dienst deed als boodschappenwagen. Dit leidt tot zeer spectaculaire races waarbij auto's de sloot in raken of op de strobalen vliegen. Met name in de finale, waarin de snelste auto's achteraan starten, wordt het publiek getrakteerd op spektakel. Naast 120 heren verschijnen er 40 dames aan de start. Zij rijden hun eigen race. Dat de dames niet onderdoen voor de heren hebben we vorig jaar weer kunnen zien in een zinderende finale waarbij de auto soms met vier wielen los van de grond kwam. Het sluitstuk is traditiegetrouw de afvalrace. Elke coureur die nog kan en wil meldt zich voor een prachtige wedstrijd waarbij het zaak is om je tegenstanders uit te schakelen. Hierbij wordt vanzelfsprekend gebotst dat het een lieve lust is. Hoe meer des te enthousiaster en uitzinniger het publiek wordt. Degene die dit schouwspel weet te overleven wint de race. Naast deze authentieke
formule zorgt het publiek voor een echte feestweeksfeer en dat maakt de autocross van Abcoude tot een hele bijzondere.

Het ronduit gezellige autocrossevenement begint zaterdag 20 augustus om 12:00 uur.

De entree bedraagt € 7,- p.p. Kinderen t/m 12 jaar betalen € 4,--. Parkeren € 2,-.
Glaswerk is op het wedstrijdterrein niet toegestaan. Hierop wordt gecontroleerd.

www.autocrossabcoude.nl

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Autocross Abcoude gaat weer van start

Abcoude - Zaterdag 20 augustus wordt voor de 37e keer de autocross van Abcoude georganiseerd. Het is elk jaar weer een creatief gepuzzel om de benodigde ruimte te vinden om de autocross te organiseren. Dit jaar moest er gezocht worden naar een alternatief parkeerterrein voor bezoekers. Met hulp van Bart … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: