Hollandse Avond 2022
Zondag 14 november van 10.00 tot 11.00 uur Uit de Kunst op Rick FM

Zondag 14 november van 10.00 tot 11.00 uur Uit de Kunst op Rick FM


Geplaatst op: 10 november 2021

Zondag 14 november van 10.00 tot 11.00 uur 'Uit de Kunst'.

Interviews met Marieke Uildriks, directeur van Museum JAN in Amstelveen over de nieuwe tentoonstelling 'Onderweg' van Sam Drukker en Margriet Silvis van Fotokring Uithoorn. Ze vertelt over de lezing 'maatschappelijk bewogen reisfotografie'. Verder fijne muziek en uitgaanstips.

Marieke Uildriks, directeur van Museum JAN in Amstelveen.
Een interview over 'Onderweg' van Sam Drukker. De tentoonstelling werd vorige week geopend. Sam Drukker - Onderweg toont schilderijen en tekeningen van kunstenaar Sam Drukker (1957, Goes) gemaakt tussen 2010 en 2021. Drukker staat bekend om zijn portretten die hij schildert met losse penseelstreken op oude en gevonden materialen. In zijn werk vangt hij mensen in al hun verschillende facetten. Onzekerheid, kracht, schoonheid en ouderdom zijn te zien in schilderijen waarin de geportretteerden onderweg lijken te zijn; soms doelbewust en soms ontheemd, met een nog onbekende bestemming.
"Volmaakte schoonheid in de mens zit hem in alle onvolmaaktheden", aldus kunstenaar Sam Drukker.
https://nl.museumjan.nl/exhibitions/samdrukker-onderweg

Margriet Silvis van Fotokring Uithoorn.
Ze vertelt over de lezing 'maatschappelijk bewogen reisfotografie'. De Fotokring organiseert deze openbare lezing op woensdagavond 17 november in het kader van haar 50-jarig jubileum. Fotografe Ingrid Koedood komt naar Dorpshuis De Quakel om ruim een uur een selectie van haar maatschappelijk bewogen reisfoto’s te laten zien. De fotografe reist regelmatig naar bijzondere bestemmingen in Afrika en Azië om daar het dagelijks leven op een bijzondere manier vast te leggen.
Ingrid Koedood neemt ook regelmatig deel aan internationale wedstrijden. Eén van haar foto’s is geselecteerd voor de National Geographic wedstrijd in de categorie “mens’’. Het belooft een presentatie te worden voor iedereen die van reizen én van fotografie houdt.
http://www.fotokringuithoorn.nl/?p=4869

Daarnaast natuurlijk fijne muziek en culturele tips. Heb je een leuk item voor Uit de Kunst? Stuur dan een mailtje naar;  naomi.heidinga@rickfm.nl

'Uit de Kunst', een gevarieerd programma vol met kunst en cultuur uit de Gemeente Uithoorn en de regio. We gaan wekelijks dieper in op onderwerpen als muziek, toneel, theater, boeken, koken, en beeldende kunst. Kortom alles op het gebied van cultuur.

Wekelijks maakt presentator Naomi Heidinga een actueel programma waarin deze onderwerpen belicht worden. Diverse gasten vertellen over hun passie. Ook houden we je op de hoogte van culturele evenementen in de regio.

Je culturele zondag begint goed met 'Uit de Kunst' op Rick FM, elke zondag van 10.00 tot 11.00 uur en de herhaling op woensdagavond van 18.00 tot 19.00 uur.

Luisteren naar Rick FM:
Uithoorn en De Kwakel; Caiway 99.0 FM
Aalsmeer Caiway; 93.1 FM
Amstelveen Ziggo; 102.8 FM
Etherfrequentie; 106.3 FM
Live stream; https://www.rickfm.nl/radiogids/stream
DAB+
TuneIn App; https://tunein.com/radio/Rick-FM-1063-s81518/

#uitdekunst #kunstencultuur #gemeenteuithoorn #rickfm

 

 


Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Zondag 14 november van 10.00 tot 11.00 uur Uit de Kunst op Rick FM

Zondag 14 november van 10.00 tot 11.00 uur 'Uit de Kunst'. Interviews met Marieke Uildriks, directeur van Museum JAN in Amstelveen over de nieuwe tentoonstelling 'Onderweg' van Sam Drukker en Margriet Silvis van Fotokring Uithoorn. Ze vertelt over de lezing 'maatschappelijk bewogen reisfotografie'. Verder fijne muziek en uitgaanstips. Marieke Uildriks, Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: