Hollandse Avond 2022
Goed gesprek tussen gemeente en sportverenigingen over coronamaatregelen

Goed gesprek tussen gemeente en sportverenigingen over coronamaatregelen


Geplaatst op: 16 november 2021

Op maandag 8 november gingen 9 voorzitters van sportverenigingen uit de gemeente Uithoorn in gesprek met elkaar en burgemeester Pieter Heiliegers en wethouder Jan Hazen over de huidige coronamaatregelen. En over het eerste sportweekend met coronatoegangspassen. De partijen wisselden ideeën uit en spraken naar elkaar uit waar zij tegenaan lopen. Dé gezamenlijk uitdaging bij alle verenigingen is om voldoende vrijwilligers te mobiliseren voor de extra taken vanwege de toegangscontrole.

Ideeën uitwisselen

De avond begon met een rondje verhalen over hoe het eerste weekend was verlopen. De ene vereniging werkte met polsbandje, de andere vereniging zette zoveel mogelijk leden in, zoals coaches en aanvoerders. Sommige verenigingen zetten leden in bij de ingang van de kantine. Suggesties en ideeën werden uitgewisseld. Algemene conclusie: het was een hele organisatie, maar het eerste sportweekend was goed verlopen. Met name de controle van bezoekers en spelers op de coronatoegangspas verliep zonder moeite en viel sommigen zelfs mee. Alle verenigingen waren vooral blij dat de sport door kon gaan en hopen dat dit zo blijft. Het blijft spannend, vooral voor de binnensporten.

Oproep: word vrijwilliger bij je eigen club of sportvereniging!

Waat bijna bij iedere club tegenaan liep, was het vinden van voldoende vrijwilligers. Voor een aantal verenigingen beek dit een hele klus; een enkeling moest zelfs professionele beveiliging inhuren om de toegangscontroles te kunnen organiseren. De oproep van alle verenigingen en de gemeente is dan ook: help je eigen vereniging. Ben je lid van een sportvereniging, meld je bij het bestuur als vrijwilliger. Clubs hebben in deze tijd alle handjes hard nodig. Alleen zo kan de verenigingssport doorgaan. En dat wil iedereen!

Wedstrijden zonder publiek

Tot slot werd afgesproken om bij nieuwe ontwikkelingen opnieuw te overleggen waar de verenigingen en de gemeente elkaar kunnen helpen. Na afgelopen vrijdag (12 november) is het gelukkig nog steeds mogelijk om binnen en buiten te kunnen sporten en mogen sportwedstrijden plaatsvinden. Helaas zonder publiek, maar hopelijk geeft dat verlichting bij het controleren van de toegangspassen.


Laatst bewerkt op: 16 november 2021 10:47

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Goed gesprek tussen gemeente en sportverenigingen over coronamaatregelen

Op maandag 8 november gingen 9 voorzitters van sportverenigingen uit de gemeente Uithoorn in gesprek met elkaar en burgemeester Pieter Heiliegers en wethouder Jan Hazen over de huidige coronamaatregelen. En over het eerste sportweekend met coronatoegangspassen. De partijen wisselden ideeën uit en spraken naar elkaar uit waar zij tegenaan lopen. … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: