Hollandse Avond 2022
Omleidingen vanwege Uithoornlijn

Omleidingen vanwege Uithoornlijn


Geplaatst op: 16 november 2021

In januari 2022 start de aanleg van de Uithoornlijn officieel. Momenteel vinden er voorbereidende werkzaamheden plaats op de spoordijk en nabij de huidige bushalte Uithoorn Centrum. Bij deze bushalte wordt een tijdelijke op- en afrit voor bussen aangelegd vanaf de busbaan naar de Petrus Steenkampweg/Amsterdamseweg. Op en rond de spoordijk wordt onder andere voorbelasting aangebracht.

Voorbelasten is het aanbrengen van extra grond om de ondergrond in te laten klinken. Door de druk wordt de hoeveelheid lucht in de grond verminderd en de ondergrond steviger. Ook worden voorbereidingen getroffen om de kruising van de spoordijk met de Randweg in te richten voor de tram. Vanaf 8 december 2021 rijdt er veel bouwverkeer over de spoordijk. Om te voorkomen dat bouwverkeer en fietsers/voetgangers elkaar kruisen, wordt de spoordijk vanaf dat moment afgesloten voor wandelaars. Ook de oversteek bij Bieslook gaat dicht. Vanwege de werkzaamheden aan de fundering van de bruggen, worden de bruggen tijdens de aanleg van de tramlijn elders opgeslagen. 

Omleiding Randweg

Voor de aanleg van de Uithoornlijn geldt een tijdelijke omleiding. De Randweg is ter hoogte van de spoordijk van maandag 22 november tot en met vrijdag 3 december afgesloten voor alle verkeer. Fietsers en voetgangers gebruiken de oversteek bij Bieslook. Gemotoriseerd verkeer rijdt via de Zijdelweg, Koningin Maximalaan en de Noorddammerweg (of omgekeerd).

Omleiding oversteek Bieslook

In verband met werkzaamheden voor de aanleg van de Uithoornlijn wordt de fiets- en voetgangersoversteek bij Bieslook afgesloten. Vanaf woensdag 8 december 2021 geldt een omleiding. Fietsers en voetgangers maken gebruik van de oversteek bij Aan de Zoom/Faunalaan. De omleiding geldt tot april 2023.

Omleiding Amsterdamseweg/Thamerlaan

Voor de aanleg van de Uithoorlijn vinden tot en met vrijdag 24 december 2021 diverse voorbereidende werkzaamheden plaats nabij de huidige bushalte Uithoorn Centrum. De Amsterdamseweg richting de N201 is na de Petrus Steenkampweg afgesloten van donderdag 16 tot en met donderdag 23 december 2021. Er geldt een omleiding. Lokaal gemotoriseerd verkeer rijdt vanaf de Petrus Steenkampweg of de Thamerweg richting de N201 via de Molenlaan. Fietsers en voetgangers gebruiken de Burgemeester van Meetelenstraat en de Wilhelminakade. Doorgaand verkeer rijdt via de Thamerlaan, de Koningin Maximalaan, de Zijdelweg en de Wiegerbruinlaan.

Informatieavond 9 december

Op donderdag 9 december is er een informatieavond over het project. Aanmelden kan alvast via info@uithoornlijn.nl. Meer over de werkzaamheden vindt u op uithoornlijn.nl, de BouwApp, Facebook en Twitter (zoeken op “Uithoornlijn”).
Laatst bewerkt op: 16 november 2021 11:49

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Omleidingen vanwege Uithoornlijn

In januari 2022 start de aanleg van de Uithoornlijn officieel. Momenteel vinden er voorbereidende werkzaamheden plaats op de spoordijk en nabij de huidige bushalte Uithoorn Centrum. Bij deze bushalte wordt een tijdelijke op- en afrit voor bussen aangelegd vanaf de busbaan naar de Petrus Steenkampweg/Amsterdamseweg. Op en rond de spoordijk … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: