Gratis spreekuur rond zorgverzekering lage inkomens

Gratis spreekuur rond zorgverzekering lage inkomens


Geplaatst op: 17 november 2021

De gemeente Uithoorn biedt inwoners met een laag inkomen een collectieve zorgverzekering aan van Zorg en Zekerheid. Meedoen betekent minder betalen voor meer zorgverzekering. Voor wie meer informatie wil of overweegt om over te stappen, worden er drie gratis inloopspreekuren gehouden. 

Inwoners met een inkomen tot 125 procent van de bijstandsnorm kunnen deelnemen aan deze collectieve zorgverzekering (de gemeentepolis). Let op: dit kunnen ook mensen (of ondernemers) zijn die betaald werk hebben, maar dus nog steeds op een minimum inkomen zitten.

Het pakket van de collectieve zorgverzekering biedt extra vergoedingen voor kosten zoals bijvoorbeeld brillen, fysiotherapie of de tandarts. Zorg en Zekerheid geeft een korting en de gemeente betaalt een deel van de premie. Kinderen tot 18 jaar kunnen gratis mee worden verzekerd. Kijk voor meer informatie op www.gezondverzekerd.nl/uithoorn.

Het Sociaal Loket van de gemeente kan antwoord geven of u in aanmerking komt voor deelname aan de collectieve verzekering. Het Sociaal Loket is bereikbaar via (0297) 513 111 op maandag tot en met vrijdag van 9.00 uur tot 10.30 uur. Voor inhoudelijke vragen over de collectieve verzekering kan gebeld worden met Zorg en Zekerheid via telefoonnummer (071) 582.5550 (maandag t/m vrijdag van 8.00 tot 18.00 uur).

Data inloopspreekuren

Er worden drie inloopspreekuren gehouden. Op dinsdag 7 december van 13 tot 16 uur. In de Schutse: De Merodelaan 1, Zijdelwaard, woensdag 8 december van 9 tot 12 uur. In De Kuyper: Kuyperlaan 50, Thamen, donderdag 9 december van 16 tot 19.30 uur. In De Kuyper, Kuyperlaan 50, Thamen.

Wat mee te nemen?

Neem het huidige polisblad mee (indien mogelijk), identiteitsbewijs van alle te verzekeren personen, bankrekeningnummer en een bewijs van inkomen door werk of uitkering.

Een afspraak maken is niet nodig. Medewerkers van Uithoorn voor Elkaar en Zorg en Zekerheid staan klaar om alle vragen te beantwoorden. Direct overstappen naar de gemeentepolis is ook mogelijk. Op deze spreekuren is het ook mogelijk om andere financiële vragen te stellen, bijvoorbeeld over alle minimaregelingen van de gemeente. Daarom zijn er op de inloopspreekuren ook klantmanagers aanwezig van de gemeente. Zij vertellen graag over alle mogelijkheden die er zijn voor inwoners met een krappe beurs.


Laatst bewerkt op: 17 november 2021 09:54

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Gratis spreekuur rond zorgverzekering lage inkomens

De gemeente Uithoorn biedt inwoners met een laag inkomen een collectieve zorgverzekering aan van Zorg en Zekerheid. Meedoen betekent minder betalen voor meer zorgverzekering. Voor wie meer informatie wil of overweegt om over te stappen, worden er drie gratis inloopspreekuren gehouden.  Inwoners met een inkomen tot 125 procent van de … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: