Hollandse Avond 2022
Laurens Niezen in de spotlight in ‘Door de Mangel’

Laurens Niezen in de spotlight in ‘Door de Mangel’


Geplaatst op: 18 november 2021

Vorige week maandag ontvingen Marion Geisler en Elbert Huijts de 324e gast in ‘Door de Mangel’. De rustige, overzichtelijke en relaxte Pim van Zwieten nam plaats achter de microfoon. Een mooiere timing was er niet, want de vrijdag daarvoor werd hij verkozen tot ‘Starter van het jaar’ bij de Onderneming van het jaar-verkiezing. Samen met zijn vader begon hij de drukkerij aan het eind van de Oosteinderweg. Toen echter het digitale tijdperk zijn intrede deed, moest hij zijn strategie veranderen en startte hij een lunchlokaal in zijn drukkerij. Zoals te doen gebruikelijk heeft ook Pim een nieuwe gast gevonden. Komende maandag komt een oude bekende van Radio Aalsmeer naar de studio. Nieuwsfotograaf en cameraman Laurens Niezen zal komen vertellen over zijn interessante werk. Onder andere de vraag van Pim of hij altijd al dit werk heeft willen doen, zullen Marion en Elbert aan hem voorleggen. Dit en meer hoor je maandag 22 november vanaf 19.00 uur.

‘Door de Mangel‘ wordt iedere maandag uitgezonden van 19.00 – 20.00 uur en ook op donderdagavond tussen 18.00 en 19.00 uur op Rick FM (Uithoorn). Terugluisteren van de programma’s kan via uitzending gemist.

'November Nineties' in extra lange 'Aalsmeer by Night'

Donderdag 18 november is er weer een extra lange 'Aalsmeer by Night' op Radio Aalsmeer! Ook deze avond duikt presentator Meindert van der Zwaard vanaf 20.00 uur in de muziek uit de jaren 90. Hij draait de leukste en opmerkelijkste muziek uit het tijdperk 1990-1999 onder de noemer 'November Nineties'. Niet alleen de grote hits maar ook de minder bekende nummers komen deze avond voorbij.

Veel vaste programmaonderdelen, zoals 'De Muziekgeschiedenis' (rond 22.35 uur), ‘De plaat en z’n verhaal’ met Bart van Leeuwen (rond 23.11 uur), ‘De Tandenpoetsdansplaat’ (rond 23.40 uur) en ‘Aalsmeer Easy’ (laatste gedeelte) staan in het teken van de muziek uit de Nineties. Volg ‘Aalsmeer by Night’ op Facebook en luister donderdagavond 'van acht tot middernacht' rechtstreeks via kabel, ether, Radio Aalsmeer TV of via www.radioaalsmeer.nl. De uitzending terugluisteren kan ook via diezelfde website.

Mooie pianostukken centraal in ‘Intermezzo’

In de vorige uitzending van ‘Intermezzo’ die Sem van Hest twee weken geleden verzorgde, stond de piano centraal. En er zijn zo ontzettend veel mooie pianostukken waardoor programmamaker Sem ook komende maandagavond 22 november tussen 21.00 en 23.00 uur de piano weer centraal stelt.Onder andere de uitvoering van het theatrale eerste pianoconcert van Tsjaikovski tot de intiem kleine etudes van Chopin zullen te horen zijn. ‘Intermezzo’ wil klassieke muziek meer onder de aandacht brengen van het Aalsmeerse publiek. Wekelijks zoeken de programmamakers de mooiste muziekstukken uit voor liefhebbers van klassieke muziek.

Sinterklaasverhaal bij 'Verhalenderwijs'

Het team van ‘Verhalenderwijs’ heeft een mail van de Sint gekregen met het verzoek of zij in de aanloop naar pakjesavond een mooi Sinterklaasverhaal zouden kunnen lezen. Dat hebben programmamakers Marion Geisler en Rinus van Itterzon maar wat graag toegezegd.

Gelukkig hebben zij een prachtig, vernieuwd Sinterklaasverhaal gevonden van Jacques Vriens, de bekende schrijver van kinderboeken, waarvan in Verhalenderwijs al eerder Baron 1898 te horen was. Misschien komt de schrijver zelf ook even aan het woord in de uitzending!

Verhalenderwijs wordt iedere woensdag uitgezonden tussen 17.00 en 18.00 uur. Terugluisteren kan via ‘uitzending gemist’.


Laatst bewerkt op: 18 november 2021 08:28

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Laurens Niezen in de spotlight in ‘Door de Mangel’

Vorige week maandag ontvingen Marion Geisler en Elbert Huijts de 324e gast in ‘Door de Mangel’. De rustige, overzichtelijke en relaxte Pim van Zwieten nam plaats achter de microfoon. Een mooiere timing was er niet, want de vrijdag daarvoor werd hij verkozen tot ‘Starter van het jaar’ bij de Onderneming … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: