Workshop

Workshop "Omgaan met dementie" voor potentiele vrijwilligers


Geplaatst op: 17 november 2021

Workshop ‘Omgaan met dementie; training voor potentiële vrijwilligers’ op 10 december

Steeds meer mensen krijgen te maken met dementie in hun omgeving, bijvoorbeeld bij een partner of een ouder. Uithoorn voor Elkaar ondersteunt deze mantelzorgers en zoekt nu extra vrijwilligers die af en toe mensen met dementie willen bezoeken zodat de mantelzorger even tijd voor zichzelf heeft.

Het bezoeken van mensen met dementie is dankbaar werk. De betrokkene zelf vindt het vaak leuk om iemand te zien, maar ook de mantelzorger is blij dat hij of zij even iets anders kan doen. Maar hoe ga je nu om met dementie? Wat kun je zoal tegenkomen en wat moet je wel-of-niet doen?

Op 10 december is daarom een workshop voor potentiële vrijwilligers die hier meer over willen weten om zo te bepalen of dit vrijwilligerswerk iets voor hen is. Deze workshop is Amstelveen bij Mantelzorg & Meer. In deze twee uur durende workshop komen de volgende zaken aan de orde:

Uitleg:
Wat is dementie en wat zijn de zichtbare effecten?
Praktijk:
Wat kan je tegenkomen als je op bezoek gaat bij iemand met dementie?
Ervaringen en ideeën:
Uitwisseling van ervaringen met dementie en ideeën bij het omgaan met dementie.
Over Mantelzorg & Meer
Korte uitleg over wat vrijwilligerswerk bij Uithoorn voor Elkaar jou kan bieden.
Waar en wanneer:
De workshop is op vrijdag 10 december van 14.00 tot 16.00 uur.

Als de coronamaatregelen het toelaten, geven we de workshop in het kantoor van Mantelzorg & Meer (Bouwerij 4, 1185 XX Amstelveen) en anders is deze online via Zoom.

Aanmelden kan via het aanmeldformulier op de site of door een mail te sturen naar: info@mantelzorgenmeer.nl of te bellen naar 020-5127250 (vermeld je naam/adres/telefoonnummer en email adres). Via mail of telefonisch kun je ook meer informatie over de workshop opvragen

Mantelzorg en Meer maakt deel uit van Uithoorn voor Elkaar


Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Workshop "Omgaan met dementie" voor potentiele vrijwilligers

Workshop ‘Omgaan met dementie; training voor potentiële vrijwilligers’ op 10 december Steeds meer mensen krijgen te maken met dementie in hun omgeving, bijvoorbeeld bij een partner of een ouder. Uithoorn voor Elkaar ondersteunt deze mantelzorgers en zoekt nu extra vrijwilligers die af en toe mensen met dementie willen bezoeken zodat … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: