Open puzzeltocht bij de Watersportvereniging Vinkeveen Abcoude


Geplaatst op: 12 augustus 2011

Op zondag 21 augustus organiseert de WVA na een pauze van een aantal jaar weer haar traditionele puzzeltocht over de Vinkeveense Plassen . Dit evenement staat open voor alle watersporters op de plas, die zin hebben om gezellig met elkaar leuke activiteiten te ondernemen. De inschrijving is open tussen 10 en 11 uur. De puzzelformulieren kunnen na 4 uur worden ingeleverd

In de jaren 70 en 80 werd de puzzeltocht regelmatig georganiseerd door de WVA. De laatste paar keren waren de weergoden de WVA helaas niet gunstig gezind en moest de tocht zelfs een keer halverwege worde afgebroken wegens heftig onweer rond de plas.

Op 21 augustus is het echter weer zo ver. Alle soorten schepen met hun bemanningen kunnen zich inschrijven voor de WVA. Lidmaatschap van de vereniging in hiervoor niet nodig. Ieder schip kan meedoen, motorschepen, sloepen maar ook zeilboten. Een hulpmotor is voor de zeilboten wel aan te bevelen, bij weinig wind kom je anders niet ver. Zeilboten zonder hulpmotor krijgen echter ook weer extra bonus punten. De "route" gaat tevens langs een aantal Vinkeveense watersport bedrijven waar je een lekker lunch broodje of een koud glaasje kunt bestellen.
Aan de hand van puzzel opdrachten en foto materiaal moet ieder schip zijn route vinden over de plas. Op verschillende locaties moeten de ouderwetse stempels worden gehaald waarbij je ook weer extra punten kunt verdienen als je de lokale opdracht goed vervuld. In de jaren '70 was er altijd een zeer groot succes met de zogenaamde " ruilopdracht". Ieder schip ontvangt hierbij een aantal puzzel stukjes die echter niet bij elkaar passen. Alleen door puzzel stukjes te ruilen met andere deelnemers kun je de puzzel compleet maken en daarmee de vele extra bonus punten binnenhalen.

Het programma voor die dag ziet er als volgt uit. Vanaf 10 uur kan er worden ingeschreven bij het clubhuis van de WVA op Zandeiland 4. Om 11 uur start de puzzeltijd, deze duurt tot 4 uur. Tot half 5 is er de mogelijkheid om het formulier in te leveren bij het clubschip van de WVA. Om 5 uur sluiten we de dag af met de prijsuitreiking en een borrel. Het inschrijfgeld voor de puzzel tocht bedraagt € 10,00. Meer informatie over deze puzzeltocht vind u op wvavinkeveen.nl.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Open puzzeltocht bij de Watersportvereniging Vinkeveen Abcoude

Op zondag 21 augustus organiseert de WVA na een pauze van een aantal jaar weer haar traditionele puzzeltocht over de Vinkeveense Plassen . Dit evenement staat open voor alle watersporters op de plas, die zin hebben om gezellig met elkaar leuke activiteiten te ondernemen. De inschrijving is open tussen 10 … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: