Hollandse Avond 2022
aActiemaand voor Amnesty International Uithoorn: Brieven schrijven werkt

aActiemaand voor Amnesty International Uithoorn: Brieven schrijven werkt


Geplaatst op: 20 november 2021

December is dé actiemaand voor Amnesty International. Dat is vooral vanwege de Dag van de Rechten van de Mens. Op 10 december 1948 werd de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens  aangenomen door de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties. Het is –ook in Uithoorn-  al jaren traditie om op 10 december samen zo veel mogelijk brieven te schrijven voor een 10-tal slachtoffers van mensenrechtenschendingen. Deze actie wordt wereldwijd gevoerd en heet daarom ook: “Write for Rights”. In 2020 werden er in Nederland 480.000 brieven geschreven, wereldwijd 4,5 miljoen. Deze massaliteit zorgt voor een groot effect. In meer dan 50% van de gevallen zie je een positief gevolg: een eerlijk proces, een betere behandeling, of eerder vrijkomen.

De laatste jaren voor de corona pandemie schreven we de brieven in het gemeentehuis. Dat kan dit jaar weer, maar wel met inachtneming van de coronaregels. We kunnen met een kleine groep terecht in de hal van het gemeentehuis van Uithoorn op vrijdag 10 december van 10 tot 12 uur.  Maar corona maakt het ook hier lastig. Niet iedereen kan of wil samenkomen in een beperkte ruimte. Daarom biedt Amnesty net als vorig jaar de mogelijkheid om thuis te schrijven.

 

De “Thuis Schrijfmarathon”.

Amnesty International biedt een ‘1-persoonspakketje’  aan om zelf een “Thuis-schrijfmarathon” te houden. In dat pakket zit alles wat u nodig hebt om die 10 brieven te schrijven, zoals voorbeeldbrieven, een schrijfblok, pen en blanco postkaarten. U schrijft 10 brieven (of minder) naar een regeringsleider of een andere verantwoordelijke. U kunt ook de slachtoffers van onrecht of hun familie een kaartje sturen, want ook dat blijkt grote steun te geven.

U kunt het 1-persoonspakket –liefst vóór vrijdag 3 december-  bestellen bij  bert@amnestyuithoorn.nl . Vermeld in de e-mail uw bezorgadres, opdat Bert Schaap het pakket bij u thuis kan brengen. Hij doet dat op 5 of 6 december. De geschreven brieven en/of kaarten doet u in een envelop en Bert haalt deze 12 of 13 december op. Het versturen van de brieven en de portokosten neemt de werkgroep Uithoorn/De Kwakel van Amnesty voor zijn rekening.


Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

aActiemaand voor Amnesty International Uithoorn: Brieven schrijven werkt

December is dé actiemaand voor Amnesty International. Dat is vooral vanwege de Dag van de Rechten van de Mens. Op 10 december 1948 werd de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens  aangenomen door de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties. Het is –ook in Uithoorn-  al jaren traditie … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: