Open brief Burgemeester Heiliegers over corona

Open brief Burgemeester Heiliegers over corona


Geplaatst op: 22 november 2021

De laatste ontwikkelingen rond de coronapandemie zijn, ook binnen onze gemeente, helaas nog niet gunstig. In een open brief roept burgemeester Pieter Heiliegers alle inwoners en ondernemers op om moed te houden. Om verantwoordelijk om te gaan met onze gezondheid. En om te zien naar elkaar.

Beste inwoners en ondernemers van Uithoorn en De Kwakel,

Teleurstelling en zeker ook balen, dat was het gevoel dat bij mij en ongetwijfeld bij velen naar boven kwam na de afkondiging van nieuwe maatregelen om de coronapandemie te bestrijden. Gevoel van machteloosheid, de meeste mensen zijn toch gevaccineerd? Zijn we te snel geweest met alles loslaten? Komt hier dan nooit een einde aan? Allemaal reële vragen waarop geen eenvoudig antwoord te geven is.

Feit is dat het aantal besmettingen in ons land momenteel heel erg oploopt. En dat ziekenhuizen weer volstromen. Dat mensen met een andere behandeling langer op zorg moeten wachten. En dat van de zorgmedewerkers meer wordt gevraagd dan redelijk is.

De nieuwe maatregelen hakken er opnieuw voor (horeca-)ondernemers hard in. Weer die sector dacht ik. Ik heb met ze te doen. Gelukkig komt de Rijksoverheid opnieuw met een ondersteuningspakket, maar dit wil je eigenlijk niet.

Toch vraag ik u, laten we samen ons uiterste best doen om het virus beheersbaar te krijgen. Afgelopen zondag tijdens het televisieprogramma Buitenhof wezen verschillende deskundigen -waaronder mijn collega Bruls uit Nijmegen- er al op… als het zo doorgaat is een strengere lockdown zeer denkbaar. Ik moet er niet aan denken.

Laten we extra onze schouders eronder zetten. Blijf daarbij -net zoals in 2020- ook omzien naar elkaar! Denk aan je buurman die eenzaam is. Of aan je straatgenoot die hulp bij de boodschappen nodig heeft. Help elkaar, wees een beetje lief voor elkaar! En heel belangrijk, houd u op de hoogte via betrouwbare bronnen als rivm.nl of ggd.amsterdam.nl.

En heeft u klachten die op corona kunnen duiden, laat u dan testen! Ik ben er erg tevreden mee dat tot en met 12 december de “GGD-testunit” op het Zijdelwaardplein staat. Hier kunt u zich gratis en zonder afspraak laten testen. Sommige inwoners vragen zich af waarom deze testunit niet standaard in onze gemeente staat. Dat zou ik graag willen, echter de GGD heeft slechts een beperkt aantal mobiele units. Uiteraard zijn we altijd in gesprek met hen om ervoor te zorgen dat de units zoveel als mogelijk in Uithoorn of De Kwakel staan.

Blijf gezond en zorg goed voor uzelf en uw medemens!

Pieter Heiliegers, burgemeester van de gemeente Uithoorn


Laatst bewerkt op: 22 november 2021 17:15

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Open brief Burgemeester Heiliegers over corona

De laatste ontwikkelingen rond de coronapandemie zijn, ook binnen onze gemeente, helaas nog niet gunstig. In een open brief roept burgemeester Pieter Heiliegers alle inwoners en ondernemers op om moed te houden. Om verantwoordelijk om te gaan met onze gezondheid. En om te zien naar elkaar. Beste inwoners en ondernemers … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: