Fietsenwerkplaats De Ronde Venen

Fietsenwerkplaats De Ronde Venen


Geplaatst op: 22 november 2021

Jongeren die in De Leerwerkplaats van Tympaan-De Baat in Mijdrecht (Karekiet 49) aan de slag gaan, kunnen terecht in De Fietsenwerkplaats. Jongeren die om welke reden dan ook zijn uitgevallen op school, stage of werk. De fietsen die zij opknappen worden vervolgens voor een lage prijs verkocht aan hen die het minder hebben; bijvoorbeeld statushouders of mensen die gebruik maken van de Voedselbank.

De Fietsenwerkplaats is ongeveer één jaar geleden begonnen en is een groot succes. Vele fietsen zijn al gedoneerd door inwoners van De Ronde Venen en opgeknapt door de jongeren en vrijwilligers van het Jongerenwerk voor mensen die behoren tot de doelgroep. Voor de jongeren van De Leerwerkplaats is De Fietsenwerkplaats een plek om te oefenen met techniek en vaardigheden te leren op het gebied van samenwerken. Hiermee bereiden ze zich voor om uit te stromen naar een studie of betaald werk.

De Fietsenwerkplaats werkt samen met lokale fietsenmakers als Smit Fietsen Wilnis, Blom & Blom Fietsexperts en Honig Tweewielerspecialist. De fietsen voor de deelnemers aan de fietslessen die door Tympaan-De Baat worden georganiseerd kunnen ook worden opgeknapt in De Fietsenwerkplaats. Voor de fietslessen wordt er nog gezocht naar relatief “kleine” damesfietsen (26 of 28 inch) met handremmen en een lage instap.

Bent u handig in het repareren en opknappen van fietsen en heeft u interesse om bijvoorbeeld een middagje in de week aan de slag te gaan als vrijwillige en zelfstandig fietsenmaker in De Fietsenwerkplaats, dan kunt u zich aanmelden door uw naam en telefoonnummer te mailen naar info@stdb.nl of te bellen met 0297-230280, dan wordt er vervolgens contact met u opgenomen.

Mocht u dit artikel lezen en thuis nog een damesfiets in de schuur hebben staan om te doneren, kunt u de fiets brengen op maandag tot en met vrijdag tussen 11 en 16:00 uur bij het Jongerenwerk in het voormalig schoolgebouw De Trekvogel, Karekiet 49 in Mijdrecht.


Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Fietsenwerkplaats De Ronde Venen

Jongeren die in De Leerwerkplaats van Tympaan-De Baat in Mijdrecht (Karekiet 49) aan de slag gaan, kunnen terecht in De Fietsenwerkplaats. Jongeren die om welke reden dan ook zijn uitgevallen op school, stage of werk. De fietsen die zij opknappen worden vervolgens voor een lage prijs verkocht aan hen die … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: