Hollandse Avond 2022
Lorena Wiebes wint de Veldrit van Hilversum

Lorena Wiebes wint de Veldrit van Hilversum


Geplaatst op: 23 november 2021

In 2019 en 2020 ging de veldrit van Hilversum niet door, maar dit jaar gelukkig wel weer. Helaas door alle Corona regels zonder publiek. Het mooie parcours lag in de bossen tussen Hilversum en Laren. Snelle bospaden, mul zand, klimmen en dalen er zat van alles in. Diverse leden van UWTC gingen deze uitdaging aan. Bij de elite renners reden Bart de Veer en Menno v Capel mee. Bart reed een super race en streed mee voor de 3e plaats tot hij op ongeveer 3 rondes voor het einde onderuit ging en zijn tube er daardoor af reed. Zo snel mogelijk wisselen van fiets, maar de aansluiting was weg. Hij werd toch nog netjes 6e. Menno was de afgelopen weken niet zo fit geweest, reed vandaag toch weer prima mee en werd 14e. Bij de dames reed Lorena Wiebes naar de winst. Niet alleen op de weg is ze een klasse apart, maar in het veld kan ze ook goed uit de voeten met haar fiets. Bij de amateurs een herstart na een grote valpartij. Tommy Oude Elferink werd 5e, Bas de Bruin 6e, Sven Buskermolen 27e en Ian vd Berg moest opgeven na betrokken geweest te zijn bij de valpartij aan het begin van de wedstrijd. Bij de nieuwelingen een 38e plaats voor Ties Roode. Bij de junioren werd Beau van Steijn 27e en bij de 40+ werd Frank Jansen 53e.

ACC

Zondag 21 november hebben diverse UWTC leden meegedaan aan de ACC wedstrijd bij HSC De Bataaf in Zwanenburg. Uitslagen jeugd C: 7 Sven Ozinga, 10 Jytte Timmermans. Nieuwelingen: 15 Jari Buskermolen, 21 Kars v Hattem, 26 Stijn vd Hoorn. Bij de 40-: 14 Gijs Eekhoff, 26 Beau van Steijn, 36 Ian vd Berg. 40+: 25 Wilfred Zeijerveld, 28 Frank Jansen, 34 Wilfried Burgmeijer.

NK gravel

Op 13 november reden Bas de Bruin, Bart de Veer, Arjan van Groningen, Lorena Wiebes en Vincent Derogeehet NK gravel in Epe. Deze wedstrijd werd voor het eerst verreden. Het parcours was 7.5 km lang, gravel, wat asfalt en een flinke modderstrook. De mannen moesten in totaal 120 km rijden en de dames 70 km. Bas en Bart zaten al vanaf het begin van de koers in het voorste peloton. In de tweede ronde reed een groep van 4 renners weg, en die bleven ook weg. Maar daarachter was strijd genoeg. In de laatste fase van de wedstrijd moesten zowel Bas als Bart helemaal leeg gestreden de strijd om de 4e plaats laten gaan. Met een 15e plaats voor Bas en 17e plaats voor Bart waren ze wel tevreden want meer zat er echt niet in. Ze waren beide nog nooit zo diep gegaan. Lorena werd 3e bij de dames. Een mooie ervaring voor de UWTC leden.Laatst bewerkt op: 23 november 2021 08:19

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Lorena Wiebes wint de Veldrit van Hilversum

In 2019 en 2020 ging de veldrit van Hilversum niet door, maar dit jaar gelukkig wel weer. Helaas door alle Corona regels zonder publiek. Het mooie parcours lag in de bossen tussen Hilversum en Laren. Snelle bospaden, mul zand, klimmen en dalen er zat van alles in. Diverse leden van … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: