Hollandse Avond 2022
Sinterklaas opent nieuw kinderprogramma ‘EchtWel’

Sinterklaas opent nieuw kinderprogramma ‘EchtWel’


Geplaatst op: 24 november 2021

Radio Aalsmeer is een nieuw jeugdprogramma rijker! ‘EchtWel’ wordt de maandelijkse talkshow voor kinderen, waarbij programmamaker Esther Sparnaaij iedere eerste donderdag van de maand om 19.00 uur een uurtje in gesprek gaat met echte praatjesmakers over van alles en nog wat. Het programma is voor alle kinderen van vier tot achttien jaar die een leuk verhaal hebben. Wil jij graag komen praten, stuur dan een mail naar esther@radioaalsmeer.nl. De eerste uitzending van ‘EchtWel’ is donderdag 2 december om 19.00 uur. Dit radioprogramma wordt feestelijk geopend door niemand minder dan Sinterklaas. Hij schuift een uur lang aan bij Esther en je kunt alles live volgen via het TV-kanaal van Radio Aalsmeer of de website. Het allerleukste is dat je ook een vraag mag insturen voor Sinterklaas. De leukste vragen komen in de uitzending en misschien belt Sint jou wel even op! Mail jouw vraag met papa of mama naar esther@radioaalsmeer.nl.

'Echt Esther' ontvangt Bob van de Heuvel

Soms is het leven gewoon een feestje! Hoe leuk is het als je een ‘Bekende Aalsmeerder’ mag ontvangen aan tafel. Bob van den Heuvel, geboren en getogen in Aalsmeer, en vooral bekend als bloembinder. Hij wordt 25 november geïnterviewd door Esther Sparnaaij bij ‘Echt Esther’.

Bob had de eerste jaren een winkel in de Weteringstraat, later betrok hij het bekende witte pand in de Zijdstraat. Uiteraard betekende dat ook werken voor de vak-tentoonstelling en talloze corsowagens. In de afgelopen tien jaar is hij drie nieuwe wegen ingeslagen. Schilderen, wat onder meer heeft geleid tot een drieluik op de zijkant van een flat in Kudelstaart. Met “Bob & Gon” is hij de theaterkant opgegaan waarbij hij samen met Gon en een werkgroep maandelijks mooie voorstellingen organiseert in de Oude Veiling. En het derde pad, op verzoek van de Bovenlanden, is Bob columnist geworden voor de Nieuwe Meerbode onder pseudoniem “Bob in de Bovenlanden”. Uiteindelijk heeft dat geresulteerd in een mooi boek. Heel veel redenen voor een mooi gesprek.

Fotograaf Stefanie de Boer in ‘Door de Mangel

Maandagavond 22 november ontvingen Marion Geisler en Elbert Huijts de 325e gast in ‘Door de Mangel’. De enthousiaste, behulpzame en nieuwsgierige Laurens Niezen nam plaats in de voor hem bekende studio. De nieuwsfotograaf en cameraman vertelde dat hij doordat hij stage moest lopen in het mediawereldje terecht kwam. Fotograferen trok hem altijd al en nu is hij samen met twee collega’s een eigen persbureau gestart. “Zo heb ik afgelopen vrijdag foto’s gemaakt van de rellen in Rotterdam”. Ook mindere fraaie momenten maakte hij mee. Wat hem het meest bijblijft zijn de bedreigingen die onlangs geuit werden aan zijn adres toen hij een brand fotografeerde in Aalsmeer. “Toen werd ik opeens zelf landelijk nieuws”, aldus de jonge Aalsmeerder. In ‘Door de Mangel’ zoekt de gast zelf zijn opvolger en dat heeft ook Laurens gedaan. Hij houdt het bij fotografie en heeft fotograaf Stefanie de Boer gevraagd op maandag

29 november achter de microfoon plaats te nemen. Laurens wil graag weten hoe zij haar werk in deze coronatijd ervaart. Dit en meer hoor je maandag vanaf 19.00 uur.

Gemeenteraadsleden bij 'Radio Aalsmeer Politiek'

Woensdag 1 december ontvangen Erik Kreike en/of Joop Kok en Sem van Hest vertegenwoordigers van de Aalsmeerse gemeenteraad. D66 lijsttrekker Sybrand de Vries heeft zijn bezoek al bevestigd. Via de website van Radio Aalsmeer en de Facebookpagina zullen andere deelnemers bekend worden gemaakt. Maar het belooft weer een interessante uitzending te worden. Vragen kunnen gesteld worden via mail: sem@radioaalsmeer.nl of tijdens de uitzending kun je bellen naar nummer 0297-325858


Laatst bewerkt op: 24 november 2021 16:50

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Sinterklaas opent nieuw kinderprogramma ‘EchtWel’

Radio Aalsmeer is een nieuw jeugdprogramma rijker! ‘EchtWel’ wordt de maandelijkse talkshow voor kinderen, waarbij programmamaker Esther Sparnaaij iedere eerste donderdag van de maand om 19.00 uur een uurtje in gesprek gaat met echte praatjesmakers over van alles en nog wat. Het programma is voor alle kinderen van vier tot … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: