Huif
Vinkeveens 'dorpsbezit' te koop: eigenaren De IJsbeer stoppen ermee

Vinkeveens 'dorpsbezit' te koop: eigenaren De IJsbeer stoppen ermee


Geplaatst op: 26 november 2021

"Een publiek bezit" is hoe eigenaren Jerry en Irene hun Vinkeveense ijssalon 'De IJsbeer' omschrijven. Sinds vrijdag gaat op internet een makelaarsadvertentie rond. Hun pand aan de Herenweg staat te koop, en daarmee de ijssalon.

"Iedereen die in de horeca werkt, weet het" legt Jerry desgevraagd uit. "Dit werk doe je niet je hele leven, dat houd je niet vol. We doen dit werk nu vijftien jaar, en het is tijd voor een nieuwe fase in ons leven. Dus we gaan ermee stoppen."

Het stel woont in het pand van de salon. De ijssalon zit onlosmakelijk met de woning verweven, dus staat nu alles te koop. "Er is geen mogelijkheid om alleen het bedrijf te verkopen en er alsnog te blijven wonen. En als je dat wel doet, blijf je alsnog met de ijssalon bezig. In het zomerseizoen is het zeven dagen in de week keihard werken. Dat is leuk, maar als je ouder wordt, weet je: er zijn ook andere zaken in het leven." Daarom staat nu het gehele pand te koop.

"We hopen echt dat iemand de ijssalon voortzet. Maar wanneer er meer geboden wordt op het pand puur als woonhuis, is de keuze snel gemaakt." De nieuwe eigenaren kunnen dus ook besluiten de salon te verbouwen naar bijvoorbeeld een nieuwe woonkamer.

"Het idee om te stoppen is al een paar jaar geleden ontstaan" legt Jerry uit. "Daar speelt ook de medische situatie van mijn vrouw bij mee. En we willen zomers iets meer vrije tijd. Nu is de huizenmarkt goed, dus dit is het moment."

De ijssalon is wereldberoemd in Vinkeveen en omstreken. Nu gaat het nieuws als een lopend vuurtje door het dorp. Hun telefoon staat dan ook roodgloeiend. "De meeste mensen begrijpen het. Veel vaste klanten reageren vol begrip, maar vinden het erg jammer. Dat doet ons allebei veel. We zijn al onze klanten heel dankbaar."

Mocht er voor de start van het nieuwe zomerseizoen geen koper gevonden zijn, staan Vinkeveners niet met lege handen. "Dan doen we het gewoon nog een seizoen. De deuren van De IJsbeer zijn niet per se voor altijd gesloten."


Laatst bewerkt op: 26 november 2021 23:42

Bron: 0297.nl / De Groene Venen

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Vinkeveens 'dorpsbezit' te koop: eigenaren De IJsbeer stoppen ermee

"Een publiek bezit" is hoe eigenaren Jerry en Irene hun Vinkeveense ijssalon 'De IJsbeer' omschrijven. Sinds vrijdag gaat op internet een makelaarsadvertentie rond. Hun pand aan de Herenweg staat te koop, en daarmee de ijssalon. "Iedereen die in de horeca werkt, weet het" legt Jerry desgevraagd uit. "Dit werk doe … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: