Huif
Atlantis start competitie overtuigend, wat hopelijk ook echt een competitie wordt

Atlantis start competitie overtuigend, wat hopelijk ook echt een competitie wordt


Geplaatst op: 29 november 2021

Yes, eindelijk het mocht weer! Een zaalseizoen competitie starten op zaterdag 27 november 2021 nadat we al anderhalf jaar geen echte officiële wedstrijd meer in de zaal gespeeld hadden. Het eerste van Atlantis keek er met mega enthousiasme ernaar uit. Maar toen kwam daar de persco van de vrijdag ervoor en bleek het toch maar weer misschien 1 competitie wedstrijdje te worden voor nu dan.. Het is helaas niet anders, maar er mocht gelukkig wel nog gespeeld worden afgelopen zaterdag op het niet al te gelukkige tijdstip van 21:10 in Utrecht tegen HKC.

De twee ploegen hadden op het veld niet al eerder tegen elkaar gespeeld, omdat HKC een klasse lager speelde. Toch ga je dan even kijken hoe ze het daar gedaan hebben en dat was toch vrij overtuigend. 8 gespeeld, 8 overwinningen. Duidelijk dus een maatje te groot voor de 3e klasse zou je denken en dus ook van te voren zeker een geduchte tegenstander voor het door van Walraven gesponsorde 8-tal.

Trainer/coach Wim Schaap had van tevoren nog extra benadrukt dat men niet moest denken dat het een walk-over zou gaan worden of iets dergelijks. En zo ging Atlantis ook scherp van start. Ondanks heel groots te spelen en door redelijk gesloten verdedigen van de tegenpartij werd toch al snel een gaatje geslagen door de Mijdrechtenaren. Na 12 minuten schoot Lars inmiddels de 1-6 op het scorebord waardoor Atlantis goed de grip in handen had. Het was voor de ploeg uit Utrecht ook het signaal om wat anders te gaan proberen.

Na een Time-Out bij inmiddels een tussenstand van 2-10 gingen ze puur voor het achter verdedigen om het spel van Atlantis te ontregelen in de hoop dat de doelpunten productie zou staken. Echter na de helaas gedwongen wissel van Fay erin voor Amy leek Atlantis alleen nog maar meer druk op de verdediging van HKC te zetten. Er werd makkelijk opgelost, goed doorgespeeld wat resulteerde in een ruststand van 4-14.

Een eigenlijk al gespeelde wedstrijd, maar je merkte aan alles dat de spelers van Atlantis ontzettend gretig waren om er nog een schepje bovenop te gooien. HKC bleef hetzelfde plan volgen, maar het vertrouwen in de schoten bij Atlantis zat er zo goed in dat alle foutjes en alle ruimtes die we kregen genadeloos werden afgestraft. Na een kwartier was het inmiddels al 5-22 en was de fut er al even uit bij HKC waardoor de rood-wit-blauwen konden doen wat ze wilden. Met nog 10 minuten te spelen kwam Jelle erin voor Jeroen en even later loste ook Joy haar zusje Fay nog even af om de wedstrijd uit te spelen. En uiteraard was het ook mooi om te zien dat ook zij moeiteloos mee gingen in het spel en zelfs hun doelpuntjes mee pikten.

Over doelpunten gesproken een mooie voor de statistieken. Bij de 8-29 prikte Sander van der Sluijs zijn 10de van de avond erin. Hij mocht helaas niet de wedstrijd bal mee naar huis nemen, maar toch een mooie om te kunnen onthouden. Uiteindelijk was de laatste goal nog voor HKC wat resulteerde in een eindstand van 9-32.

Natuurlijk een heerlijk gevoel voor de ploeg om zo uit de startblokken te schieten, maar hoe zuur is het dan nu ook dat we niet door mogen gaan. We hopen dat de nieuwe maatregelen resulteren in het feit dat de competitie weer door kan gaan, want wat wil deze groep gretig en graag zichzelf laten zien dit seizoen. Misschien dat er nog iets door de KNKV besloten wordt, dat het wel mogelijk is om voor 17:00 te gaan spelen, maar dat zullen we later horen. Voor de mensen die de livestream hebben gevolgd (HKC nog dank daarvoor) dank jullie wel weer voor de support en hopelijk zien we iedereen snel weer!


Laatst bewerkt op: 29 november 2021 07:38

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Atlantis start competitie overtuigend, wat hopelijk ook echt een competitie wordt

Yes, eindelijk het mocht weer! Een zaalseizoen competitie starten op zaterdag 27 november 2021 nadat we al anderhalf jaar geen echte officiële wedstrijd meer in de zaal gespeeld hadden. Het eerste van Atlantis keek er met mega enthousiasme ernaar uit. Maar toen kwam daar de persco van de vrijdag ervoor … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: