Hertha Dames 1 30+ trotse tweede in najaarscompetitie

Hertha Dames 1 30+ trotse tweede in najaarscompetitie


Geplaatst op: 29 november 2021

Vrijdag 26 november was de laatste speelronde van de wintercompetitie van de dames 30+ van Hertha. We waren blij dat we weer konden beginnen en het leek dat het “normale” leven weer kon beginnen. Samen buiten sporten en na afloop gezellig met elkaar genieten van de derde helft, delen van lief en leed, discussies over de opstelling en de gekozen tactiek. We hebben er met zijn allen van genoten samen met nog 4 andere damesteams uit de regio. Gelukkig hebben we het seizoen kunnen afmaken en kijken we uit naar een nieuwe voorjaarscompetitie in 2022.

Deze speelavond was in Hilversum en het weer zat nu niet echt mee met de regen en de kou. Echt zo een avond waarvan je denkt: waarom vind ik dit nu ook alweer zo leuk…. Het eerste duel speelde de Hertha Dames tegen Olympia. Het was een open wedstrijd met diverse kansen voor de beide teams. Het is uiteindelijk door een mooie uitgespeelde kans geweest dat Elles Offerman de bal in de hoek van de goal kon schieten. De dames van Olympia konden de wedstrijd niet meer keren en het bleef bij een 0-1 eindstand voor Hertha.

De tweede wedstrijd speelde Hertha tegen het sterke team uit Maartensdijk. Het was de wedstrijd die de dames graag wilde winnen omdat dit deze competitie nog niet eerder was gelukt. Hertha werd het aanvallen moeilijk gemaakt en moest het in deze wedstrijd vooral hebben van het verdedigende werk. De achterhoede deed haar werk uitstekend en Miriam Meulemans, Anita van Scherpenzeel, Annelies Outhuijse en Manon van Scheppingen konden samen voorkomen dat de spitsen van Maartensdijk hun werk deden. De keepster van Hertha Lonneke Boekel hield knap stand en we konden deze wedstrijd met 0-0 afsluiten.

De derde wedstrijd van de avond speelde Hertha tegen Kockengen. De vermoeidheid begint bij de derde wedstrijd een rol te spelen en Kockengen heeft dit seizoen grote stappen gezet. Ondank het goede spel van de voorhoede van Hertha met Monique Simons, Marion Ros, Fiona Verbruggen en Charlotte Tol moest Hertha een drietal tegen doelpunten accepteren. Gelukkig was het Manon van Scheppingen die ervoor zorgde dat er nog een tegengoal kwam voor Hertha en zo kon deze westrijd worden afgesloten op 3-1.

De laatste wedstrijd van de avond speelde Hertha tegen de dames van ’t Gooi (ook uit Hilversum). Het ging er fanatiek aan toe en beide teams wilde er met de winst vandoor gaan. Alles werd voor de laatste keer dit seizoen uit de kast gehaald maar beide ploegen waren zo aan elkaar gewaagd dat een doelpunt er niet in zat. We sloten dan ook af met 0-0.

Na afloop liet de trainer van de Hertha dames, Frank Vousten, weten trots te zijn op deze tweede plaats. Een tweede plek met 26 punten waarin 7 keer werd gewonnen, 15 keer gescoord en maar 7 tegendoelpunten. Hertha traint de komende periode door zodat ze klaar zijn voor de voorjaarscompetitie die in maart 2022 van start gaat. We kijken uit naar weer een hoop sportieve en gezellige avonden.


Laatst bewerkt op: 29 november 2021 07:39

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Hertha Dames 1 30+ trotse tweede in najaarscompetitie

Vrijdag 26 november was de laatste speelronde van de wintercompetitie van de dames 30+ van Hertha. We waren blij dat we weer konden beginnen en het leek dat het “normale” leven weer kon beginnen. Samen buiten sporten en na afloop gezellig met elkaar genieten van de derde helft, delen van … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: