Sterke start van De Vinken in de zaal

Geplaatst op: 29 november 2021

Afgelopen zaterdag speelde het eerste achttal van De Vinken de eerste wedstrijd van de zaalkorfbalcompetitie, seizoen 2021-2022. Waarschijnlijk was dit voorlopig ook de laatste wedstrijd. Het KNKV (Koninklijk Nederlands Korfbal Verbond) beraadt zich erop hoe om te gaan met de coronamaatregelen, die sinds zondag gelden. Los hiervan gaven de Vinkeveners wel duidelijk hun visitekaartje af. Het bezoekende Koveni werd met een 33-13 nederlaag terug naar Nieuwegein gestuurd.

Jelle en Emese

Sabrina Kooijman, Vinken’s trainer-coach, bracht een wijziging aan in de beginopstelling. Voor de tijdens de oefencampagne aan haar knie geblesseerd geraakte Emese Kroon speelde Dorien Verbruggen. Zij kwam in het verdedigingsvak naast Mariska Meulstee, Levi Kroon en Gideon Leeflang. Deze laatste verving de zieke Jelle Mul. De Vinkeveense aanval bestond uit Zoë van Dasler, Eva Hemelaar, Jerom Stokhof en Rutger Woud. In het eerste kwartier werd al duidelijk dat De Vinken als veld tweedeklasser in de derde klasse van de zaalcompetitie tot de titelfavorieten behoort. In de vijftiende minuut scoorde Rutger Woud 8-2. Koveni had op dat moment al treffers van Zoë van Dasler (2x), Mariska Meulstee (2x), Jerom Stokhof (2x) en Eva Hemelaar om de oren gekregen.

Levi en Jerom

In het tweede kwart kwam de doelpuntenmachine van het Suiteteam nog beter op stoom. Levi Kroon (3x), Jerom Stokhof (nog eens 3x), Gideon Leeflang (2x), Rutger Woud (2x), Zoë van Dasler en Dorien Verbruggen bepaalden de ruststand op een wel heel overtuigende 20-5. Op zich al een fraaie eindstand, maar er was nog een helft te gaan. Die tweede helft was een stuk rustiger. Het Kindermodehuisteam nam zichtbaar gas terug. De eerste twintig minuten na rust vielen slechts vijf scores voor de Vinkeveners: Levi Kroon gooide er vier in en aanvoerder Jerom Stokhof bepaalde de tussenstand tien minuten voor tijd op 25-8. In de laatste tien minuten bouwde de thuisploeg de voorsprong nog verder uit. Met tussendoor een treffer van Zoë van Dasler, onderstreepten Levi Kroon (nog 3x) en Jerom Stokhof (nog 4x) de scoringsdrang van Vinkeveen. Beide topscorers maakten in totaal tien treffers: eindstand 33-13.

Onzeker vervolg

Het is zoals voor velen in ons land een flinke tegenvaller hoe de ontwikkelingen rond Covid-19 uitpakken. Sabrina Kooijman: “Het is echt balen. We draaien juist zo lekker nu. Een mooie gedeelde tweede plaats halverwege de veldcompetitie en dit mooie begin…”.

Laatst bewerkt op: 29 november 2021 11:40

Afgelopen zaterdag speelde het eerste achttal van De Vinken de eerste wedstrijd van de zaalkorfbalcompetitie, seizoen 2021-2022. Waarschijnlijk was dit voorlopig ook de laatste wedstrijd. Het KNKV (Koninklijk Nederlands Korfbal Verbond) beraadt zich erop hoe om te gaan met de coronamaatregelen, die sinds zondag gelden. Los hiervan gaven de Vinkeveners … Lees meer »