Hollandse Avond 2022
VVD presenteert met trots hun verkiezingsprogramma “Acht Unieke Dorpen”

VVD presenteert met trots hun verkiezingsprogramma “Acht Unieke Dorpen”


Geplaatst op: 30 november 2021

VVD De Ronde Venen heeft haar verkiezingsprogramma op 30 november openbaar gemaakt. Het programma heeft de titel “Acht unieke dorpen, gezamenlijk de mooiste gemeente van Nederland” gekregen en staat vol met ambities voor de komende vier jaar.

Het programma is samengesteld met de input die de afgelopen jaren doorlopend opgehaald is, aangevuld met een specifieke ronde voor het verkiezingsprogramma. Door maar liefst twintig leden zijn de acht dorpen bezocht. Er hebben onder andere gesprekken plaatsgevonden met individuele inwoners en specifiek ook met jongeren en senioren, met (sport) verenigingen, belangengroepen, ondernemers waaronder agrariërs enz. Alle opgehaalde input is gewogen en verwerkt.

Naast de reguliere gemeentelijke taken die naar hun zeggen gewoon goed geregeld moeten zijn, heeft de VVD ook een aantal prioriteiten benoemd. Drie hiervan zijn veiligheid, economie en duurzaamheid. 

Op gebied van veiligheid wil de VVD zorgen voor verbetering op zowel fysieke veiligheid als sociale veiligheid. Dit willen ze onder andere bereiken door alle toezicht en handhaving onder te brengen bij één wethouder. Hierdoor ontstaat er betere aansturing door overzicht, kan verbinding worden gelegd tussen bijvoorbeeld jeugdzorg en openbare orde en kan daarmee gerichte aanpak plaatsvinden. Ook willen ze investeren in meer handhavers voor meer toezicht in de dorpen en ook in de buitengebieden. 

Op gebied van economie gaat ingezet worden op het geven van meer ruimte voor ondernemers. Bijvoorbeeld door opening van supermarkten op zondagmorgen mogelijk te maken maar ook door (startende) ondernemers actief te ondersteunen bij aanvragen voor ontwikkeling. Er moet een toekomstbestending en duurzame visie op ondernemerschap en bedrijventerreinen komen. Goede en veilige vervoersmogelijkheden van zowel auto, fiets als het openbaar vervoer krijgen extra aandacht.

Duurzaamheid is voor de VVD ook van groot belang. We moeten met z’n allen aan de slag maar wel op de juiste wijze. Gemeentelijke ambities hoger dan landelijke passen wat de VVD betreft niet. Zij willen de ruimte juist gebruiken om initiatieven te promoten en ontwikkelingen te volgen. Zij zetten vooral in op zonnepanelen op daken, het isoleren van woningen en bedrijfspanden en duurzame nieuwbouw. Draagvlak van inwoners blijft voor de VVD belangrijk.

Dit en nog veel meer willen zij bereiken door de inzet van een groep enthousiaste kandidaten voor de gemeenteraad. Maar liefst 10 kandidaten voor verkiesbare plekken laat de VVD zien. “Een mooie mix in leeftijd, mannen en vrouwen, uit verschillende dorpen en met diverse achtergronden. Beter kan je niet hebben”; aldus een trotste lijsttrekker Bart Richter. In totaal staan er 30 kandidaten op de kieslijst en niet de minste. Inwoners en ondernemers die zich volop inzetten in de dorpen en die de VVD graag steunen.

Het volledige verkiezingsprogramma met alle prioriteiten en de kieslijst is te vinden op de website van de VVD. www.vvdderondevenen.nl


Bijlage
Verkiezingsprogramma VVD De Ronde Venen 2022

Laatst bewerkt op: 30 november 2021 16:00

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

VVD presenteert met trots hun verkiezingsprogramma “Acht Unieke Dorpen”

VVD De Ronde Venen heeft haar verkiezingsprogramma op 30 november openbaar gemaakt. Het programma heeft de titel “Acht unieke dorpen, gezamenlijk de mooiste gemeente van Nederland” gekregen en staat vol met ambities voor de komende vier jaar. Het programma is samengesteld met de input die de afgelopen jaren doorlopend opgehaald … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: