Hollandse Avond 2022
Judoka Xanne van Lijf (Wilnis) wint brons op internationaal toernooi in Harnes

Judoka Xanne van Lijf (Wilnis) wint brons op internationaal toernooi in Harnes


Geplaatst op: 1 december 2021

Afgelopen zondag vond het internationale toernooi voor de judoka’s tot 17 jaar in Harnes, Frankrijk plaats.

De 14- jarige Xanne van Lijf uit Wilnis mocht nog deelnemen in de categorie -15 jaar maar als Nederlands kampioene is besloten dat ze in de -18 jaar het beste tot haar recht zou komen.

In totaal streden er 40 sterke meiden van verschillende nationaliteiten in haar categorie -18 jaar tot 70 kg voor een plek op het podium.

Xanne startte het toernooi uitstekend door haar eerste partij met een mooie ippon te winnen. De tweede wedstrijd van Xanne was een zeer gelijk opgaande strijd. Het moest uiteindelijk aankomen op een ‘golden score’. Degene die een punt scoort in deze tijd wint meteen. Uiteindelijk wist Xanne haar tegenstandster op de grond in een ‘armklem’ te krijgen waardoor ze aftikte en Xanne ook deze wedstrijd won.

Hierna moest Xanne meteen tegen een twee jaar oudere en zeer sterke Franse tegenstandster. Helaas werd deze wedstrijd verloren. Vervolgens wist Xanne de strijd om brons wederom op de grond met een verwurging in haar voordeel te beslissen.

Een zeer knappe prestatie om op dit sterke internationale judotoernooi op het podium te komen.

Xanne bedankt haar sponsors Studio 110 en Mijn Zwemlessen Breukelen die het mede mogelijk maken dat ze ook in het buitenland kan deelnemen aan internationale judotoernooien.


Laatst bewerkt op: 1 december 2021 09:14

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Judoka Xanne van Lijf (Wilnis) wint brons op internationaal toernooi in Harnes

Afgelopen zondag vond het internationale toernooi voor de judoka’s tot 17 jaar in Harnes, Frankrijk plaats. De 14- jarige Xanne van Lijf uit Wilnis mocht nog deelnemen in de categorie -15 jaar maar als Nederlands kampioene is besloten dat ze in de -18 jaar het beste tot haar recht zou … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: