Huif
Een eigen bedrijf starten? Dit is wat je moet weten!

Een eigen bedrijf starten? Dit is wat je moet weten!


Geplaatst op: 2 december 2021

Is het dan eindelijk zover dat jij die stap durft te zetten? Het beginnen van een eigen bedrijf kan spannend zijn, maar biedt ook enorm veel mogelijkheden waaronder de vrijheid die hierbij komt kijken. Het bepalen van je eigen tarief, de keuze wanneer je wel of wanneer je niet op vakantie gaat en uiteraard de keuze wanneer jij wel of wanneer jij geen pauze neemt, hebben eindelijk de overhand gekregen. In ieder geval gefeliciteerd! Wel willen we je er nog even op wijzen dat er het één en ander is dat jij echt wel moet weten als je een eigen bedrijf start. Wat deze zaken inhouden en in hoeverre ze van belang zijn voor jou, lees je in dit blog!

Het juiste ondernemersplan

Voor je überhaupt gaat beginnen met de daadwerkelijke opstart van je eigen bedrijf, is het van belang dat je het juiste ondernemersplan gemaakt hebt. Heb je de doelgroep die jij wilt aanspreken voldoende geanalyseerd? Heb je gekeken naar een eventuele concurrentiestrijd? Waar liggen de tarieven en prijzen van die concurrenten? Dit zijn allemaal zaken waar jij op voorhand voldoende onderzoek naar moet doen. Om een goed overzicht te creëren van de markt waarin jij je straks gaat bevinden, moet je eigenlijk alles weten wat er op die daadwerkelijke markt gebeurt. Houd de richtlijnen op de website van de KvK in je achterhoofd als jij begint met het maken van een passend ondernemersplan!

Goederen of diensten?

Als jij je eigen bedrijf begint, kun je onderscheid maken in het aanbod tussen goederen en diensten. Kortom, verkoop jij eerder bepaalde producten tegen een bepaalde prijs of wordt je betaald voor de dienst die jij jouw klanten levert? Als je bepaalt hebt welke het wordt, kun je door naar de volgende stap!

Goederen versturen

In het geval van de verkoop van goederen, is het van belang dat je op de hoogte bent van het verzendproces. We raden je aan om eens een kijkje te nemen bij Shops United. Niet alleen vind je hier alle informatie die je nodig hebt om jouw producten te verzenden, maar ook kun je ervoor kiezen dat dit bedrijf al jouw zorgen uit handen neemt!


Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Een eigen bedrijf starten? Dit is wat je moet weten!

Is het dan eindelijk zover dat jij die stap durft te zetten? Het beginnen van een eigen bedrijf kan spannend zijn, maar biedt ook enorm veel mogelijkheden waaronder de vrijheid die hierbij komt kijken. Het bepalen van je eigen tarief, de keuze wanneer je wel of wanneer je niet op … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: