De Baat (2e)

Succes voor VDH autosport op de Gamma Racing Day in Assen


Geplaatst op: 10 augustus 2011

Het afgelopen weekend stond voor VDH autosport in het teken van de Gamma Racing Day op het circuit van Assen. Dit evenement trok ruim 60.000 toeschouwers.

In de tijdtraining op vrijdag behaalde coureur Peter van der Ham de tweede plaats, waardoor hij vanaf deze positie de eerste wedstrijd mocht beginnen. Deze wedstrijd duurde 45 minuten met halverwege de wedstrijd een verplichte pitstop. Tot aan de pitstop lag Peter op de tweede plaats, echter door een slechte pitstop kwam hij als derde weer de baan op. Met nog ruim 20 minuten te gaan moest hij een achterstand goed maken van vijf seconden op de nummer twee. Door elke ronde iets in te lopen ontstond er een mooi gevecht om de tweede positie. Peter trok uiteindelijk aan het langste eind door een inhaalactie in de voorlaatste ronde. Deze tweede positie behield hij tot het eind.

Afgelopen zaterdag stond de tweede wedstrijd op het programma. Volgens de weersvoorspelling zou het halverwege de wedstrijd gaan regenen. Door de korte duur van de wedstrijd (25 minuten) was er geen tijd om tijdens de wedstrijd van banden te wisselen. Op een paar regendruppels na was de regenbui overgewaaid. Over het algemeen staan tijdens racedagen 40 auto's aan de start, dit weekend waren er minder teams vertegenwoordigd. De grote concurrenten van vrijdag kregen te maken met materiaalpech. Vanaf de start nam Peter de leiding. Tussen Peter en de rest ontstond een groot gat die tot aan het eind intact bleef. Met een ruime voorsprong kwam Peter als winnaar over de finish. Voor het publiek was de wedstrijd niet spectaculair, maar VDH autosport was erg blij met de overwinning.

Zondag was de belangrijkste dag van het weekend met veel publiek op de tribunes.
VDH autosport moest pas aan het eind van de dag in actie komen. Door een nieuwe regel startten de snelsten achteraan. Peter reed al snel naar voren. Op een tweede positie werd de wedstrijd stilgelegd, dit kwam tot stand doordat een coureur de zwarte vlag tot driemaal toe negeerde. In de reglementen staat dat in deze situatie de wedstrijd moet worden stilgelegd. Bij de herstart pakte Peter de koppositie. Een paar bochten later probeerde de nummer twee met een zwarte Mustang op een onmogelijke manier de koppositie te pakken. Dit had tot gevolg dat de twee elkaar hard raakten wat resulteerde in veel schade aan beide auto's. Voor beide coureurs betekende dit het einde van de wedstrijd.

Het weekend kon al niet meer stuk door de twee podiumplaatsen, maar er was bij het team toch een teleurstelling aanwezig dat een zekere overwinning werd ontnomen.
Voor VDH autosport breekt nu een rustige periode aan zonder wedstrijden.
De volgende wedstrijd wordt op 11 september a.s. verreden in Assen.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Succes voor VDH autosport op de Gamma Racing Day in Assen

Het afgelopen weekend stond voor VDH autosport in het teken van de Gamma Racing Day op het circuit van Assen. Dit evenement trok ruim 60.000 toeschouwers. In de tijdtraining op vrijdag behaalde coureur Peter van der Ham de tweede plaats, waardoor hij vanaf deze positie de eerste wedstrijd mocht beginnen. … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: