001 - Hema
Oud-Kamerlid voor D66 en oud-journalist Marijn de Koning overleden

Oud-Kamerlid voor D66 en oud-journalist Marijn de Koning overleden


Geplaatst op: 4 december 2021

Oud-Kamerlid voor D66 en oud-journalist Marijn de Koning is overleden. Dit meldt een woordvoerder van D66 vrijdag. Volgens de partij is zij afgelopen dinsdag overleden en gaat het om een natuurlijke doodsoorzaak. De Koning is 78 jaar oud geworden. De Koning woonde in Baambrugge.

Na haar studies sociologie en rechten begon De Koning haar journalistieke carrière bij het Utrechts Nieuwsblad en Het Parool. In 1978 kwam ze in dienst bij de NOS, als eerste vrouwelijke verslaggever van het NOS Journaal. Ze deed onder meer verslag van de inhuldiging van koningin Beatrix in 1980.

De Koning begon haar politieke loopbaan in 1982 als gemeenteraadslid in Abcoude. Van 1994 tot 1998 zat ze in de Tweede Kamer voor D66. De partij laat weten haar "zeer dankbaar voor haar steun" te zijn. "Ze heeft mede geholpen met de groei van onze partij en de verspreiding van haar gedachtegoed."

Tekst: RTV Utrecht


Laatst bewerkt op: 4 december 2021 09:28

Bron: RTV Utrecht

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Oud-Kamerlid voor D66 en oud-journalist Marijn de Koning overleden

Oud-Kamerlid voor D66 en oud-journalist Marijn de Koning is overleden. Dit meldt een woordvoerder van D66 vrijdag. Volgens de partij is zij afgelopen dinsdag overleden en gaat het om een natuurlijke doodsoorzaak. De Koning is 78 jaar oud geworden. De Koning woonde in Baambrugge. Na haar studies sociologie en rechten … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: